Dec 312012
 
Pers2.379909_170628289696661_166406386785518_317544_1524397786_n


Een succesvolle (r)evolutie is niet bedoeld om directe antwoorden te geven, maar is gericht op het creëren van een verschuiving in het publieke bewustzijn. heeft de deur geopend naar die verschuiving. noemt de bron van de crisis. De problemen van de 99% worden veroorzaakt door de hebzucht van Wall Street, corrupte en een corporatieve overname van het politieke systeem. Hoe? Onderstaand een overzicht van de top 10 meest gelezen informatieve artikelen in 2012.

.
Titel & fragment:

1. De top van de geldpiramide, de Rothschilds

Het is belangrijk dat we begrijpen dat de controle van de Engelse centrale bank op 27 Juli 1694 in handen kwam van private bankiers en wat voor gevolgen dit heeft gehad. Dit was de eerste centrale bank waarmee dit gebeurde. Vanaf dat moment hadden private bankiers officieel het recht om te scheppen uit het niets waar ze vervolgens over konden vragen aan o.a. ook overheden. Overheden zijn tot vandaag de dag afhankelijk van private bankiers om aan te komen naast belastingen of winsten uit staatsbedrijven.

2. Occupy Beweging

De is volledig onafhankelijk.
De Occupy beweging bestaat uit mensen met uiteenlopende meningen.
De Occupy beweging is van het volk, van de 99%.
De Occupy beweging is niet van vakbonden of partijen.

3. Breek het monopolie van de Euro

Geld is in principe een heel handige en nuttige uitvinding. Het zorgt ervoor dat de verschillende vaardigheden en inspanningen (vaardigheid + inspanning = arbeid) van mensen uitwisselbaar worden. Zet tegenover een inspanning een universeel ruilmiddel, en iedereen kan zijn eigen inspanning ruilen tegen de inspanning van een ander, naar keuze. Geld zou, in die zin, dus keuze en moeten brengen. Geld is dan ook niets meer dan een . Geld als heeft in onze tijd het monopolie over ruilen.

4. Hoe werkt ons economische systeem eigenlijk?

De belangrijkste reden dat “de 99%” protesteert is waarschijnlijk omdat 99% van de mensen geen enkel idee hebben hoe het huidige economische systeem ingericht is. Bijna niemand kent de precieze mechanismen van hoe geld gemaakt wordt, door wie dit wordt gedaan, wie aan de touwtjes trekt van het geldsysteem, wat voor invloed rente heeft in een systeem, etc. “De 1%” lijkt goed van deze onwetendheid te profiteren.

5. Wie bepalen het nieuws in Nederland?

De onafhankelijke media in Nederland zijn nagenoeg ter ziele. Steeds meer mediabedrijven zijn in steeds minder handen. Op een enkele uitzondering als De Groene Amsterdammer na, zijn de media in de loop der tijd overgenomen door almaar grotere corporaties die op hun beurt bijna allemaal in bezit zijn van slechts enkele machtige families. Vaak betreft het families met invloedrijke connecties en een dubieus verleden. De media vertegenwoordigen de belangen van de internationale corporaties, volgens de wereldberoemde onderzoeksjournalist John Pilger ‘de nieuwe heersers van de wereld.’1

6. Secrets of the Matrix

Wat karakteriseert een echte visionair? Wellicht iemand die ondanks wat anderen van hem of haar vinden hun eigen pad volgen en de waarheid zoals zij die zien bekendmaken. David Icke is binnen die definitie een echte visionair die al meer dan 20 jaar boeken schrijft en optredens geeft over de mensen die volgens zijn onderzoek aan de touwtjes trekken in de wereld. Ook legt hij simpel uit via welke controle mechanismen ze dit doen. De piramidevorm achtige die gebruikt wordt in het hedendaagse bancaire, mainstream media en politieke systeem om macht te concentreren aan te absolute top en alle lagen eronder verdeelt te houden zodat je ze (on)bewust mee kunt laten bouwen aan je doel. Het middel van probleem-reactie-oplossing wat, als je dit systeem snapt, je opeens overal om je heen ziet.

7. Het pokerspel van de centrale banken

In het systeem van de centrale banken zit een gemene valkuil die maar bij weinig mensen bekend is. Zelfs vrienden die gestudeerd hebben, weten er vaak niet van. Het wordt dan ook uit de opleiding gehouden. Dat heeft een reden. De crux is dit: Geld is in principe een heel handige en nuttige uitvinding. Het zorgt ervoor dat de verschillende vaardigheden en inspanningen (vaardigheid + inspanning = arbeid) van mensen uitwisselbaar worden. Zet tegenover een inspanning een universeel ruilmiddel, en iedereen kan zijn eigen inspanning ruilen tegen de inspanning van een ander, en iedereen kan zelf kiezen welke inspanning hij wil ruilen tegen de zijne. Geld zou, in die zin, dus keuze en vrijheid moeten brengen.

8. Geheimen van geld, rente en inflatie

Geld speelt een grote rol in ons leven. Ook in de maatschappij wordt bijna alles door geld bepaald. Vreemd genoeg zijn er maar weinig mensen, die de goocheltrucs kennen, waarmee het geld ontstaat en weer verdwijnt. De meeste mensen zien wel, dat het geld telkens minder waard wordt en dat alles duurder wordt, maar weten niet, dat dit in eerste instantie door het geldsysteem zelf veroorzaakt wordt. Ook het eeuwige najagen van economische groei en de almaar oplopende werkdruk in geïndustrialiseerde landen worden door het geldsysteem bepaald. Geld kan ook dienen voor onderdrukking, bijvoorbeeld van Derde Wereldlanden, of aanleiding zijn voor oorlogen, zoals die tegen Irak. Wilt u een kleine rondgang achter de schermen? Welkom in het circus van de geld-goochelaars!

9. Nederland: wieg van corporatie en wereldbank

Nederland is het geboorteland van de corporatie zoals we die nu kennen: niet gebonden aan grenzen, verstrengeld met de overheid en met een bijna onbeperkte macht. Zowel de corporatieve multinational als de corporatieve centrale bank vinden hun oorsprong in Nederland. Beide zijn nauw verbonden. Corporaties hebben slechts één enkel doel: winst.

10. 10 Manieren waarop Occupy alles verandert

We krijgen vaak de vraag of de Occupy beweging wel echt een verschil kan maken. De waarheid is dat het alles al aan het veranderen is.

.

TwitterFacebookShare

  2 Responses to “Top 10 Meest gelezen Occupy Amsterdam Artikelen 2012”

Comments (2)
  1. Mooi lijstje, ik heb m meteen opgeslagen

  2. ga maar door Mjon !!!

 Leave a Reply

(verplicht)

(verplicht)


1 + = two

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>