Nov 202012
 
261102_303291493015911_752697918_n

Deze Facebook Discussie groep is gehackt: https://www.facebook.com/groups/occupyamstardam/

Het event en de banner die op deze pagina staan zijn NIET verbonden met, of afkomstig van !

Het van Occupy Amsterdam kun je blijven volgen via de officiele facebook / twitter pagina.
Vind deze pagina leuk en voeg toe aan je interesselijst:
https://www.facebook.com/pages/Occupy-Amsterdam/303291493015911

TwitterFacebookShare

  11 Responses to “Occupy Amsterdam Facebook groep gehackt”

Comments (11)
 1. Erg goed hoor al die acties, maar ik mis de focus. Het begon zo goed: tegen de banken, tegen de 1% en nu gaat het over Gaza en eigenlijk alles wat in jullie opkomt…. Bij Occupy USA zie ik hetzelfde. Orkaan, allerlei soorten politiek. Iedereen voert actie tegen alles. Supergoed die actiebereidheid en betrokkenheid maar je bent volgens mij veel sterker als je je richt op 1 ding en 1 doel hebt…

  Ik vond het juist zo sterk dat er eindelijk een groep was die “tegen” de banken en de gevestigde rijken was…. Of heb ik het verkeerd begrepen?

  Maria.

 2. Daarbij, wil ik iedereen erop wijzen dat alle social-media “hubs” zijn, wat betekend, dat je voornamelijk spreekt tot mensen die alles al weten, of met mensen die ales al weten. Ik vindt het een perfect idee om “gaza”tot trending topic te krijgen, maar ik zie aan de mensen om me heen, dat ze je trending topic gewoon geen aandacht geven, en vrijwel de enigste die interesse tonen voor zulke topics, je medestanders zijn.

  Als ik iemand benader die door Amsterdam loopt, op zoek naar een broek of een overhemd, en ik geef een flyer, dan kan ie me bijna niet negeren en zeker niet wegklikken. Bovendien tref ik hier wellicht iemand die hier nog helemaal niet mee bezig was, integenstelling tot de online variant, waar het steeds meer begint te lijken op een verzamelpunt voor mensen met dezelfde info en denkwijze.

  Opzich een heel goede ontwikkeling, zolang we hier niet in vast blijven zitten, want dan “preek je tegen kerkgangers”, mensen die je toegevoegd hebben, of al actief opzoek waren naar informatie.

 3. Hey Occupy Amsterdam,

  Treurig om dit te moeten lezen, ik support Occupy enorm, en vindt het klote dit soort berichten te moeten lezen. Maar wellicht zit er een lichtpuntje in.

  Misschien is het tijd om achter het toestenbord vandaan te komen, en weer eens echt iets gaan doen om verandering op gang te brengen. Wees eens wat minder afhankelijk van social-media, zie het als een verlengstuk van je acties, niet de basis.

  Ik sta samen met een vriend ieder weekend op het Beursplein in Amsterdam. Ik flyer daar, ga met mensen op de foto (ik draag namelijk een masker), heb de mooiste gesprekken, en altijd een koude maar warme dag tegelijk. Alleen, waar zijn jullie ??

  Ik hoor vaak van mensen die langskomen, dat er een enorme community op facebook zit, en dat ik ook maar facebook moet nemen, om er deel van te zijn. Nogmaals, ik hou van social media, maar het is geen basis voor verandering. Terwijl ik daar in de kou de wacht hou op het beursplein zit iedereen comfortabel achter zn pc, en gebeurt er niets.

  Ik nodig dan ook een ieder uit, om elke zaterdag van 13:00 tot 17:00 met me daar te komen staan. We hebben geen tent nodig, gewoon regelmaat, zekerheid. Communities op internet zijn een perfect platfom om afspraken te maken voor het samenkomen in de echte wereld, maar we moeten de “niet-facebookers” laten zien dat we er nog zijn. Het gevaar van facebook en Hyves is, dat je erin opgesoten wordt, en alleen nog maar met mensen praat die het al weten, terwijl we juist op straat de rest moeten bereiken.

  Degene die daar een rondleiding geeft met toeristen uit het hele land, vertelde altijd dat occupy dood is, maar sinds wij er ieder weekend staan, zijn we onderdeel van de tour, en maken we het verschil. Als je bewijs wilt, check mn hyves, maak ieder weekend een foto bij de Bull. Kom achter je toetsenbord vandaan, want het is een illusie dat je daar meer kunt bereiken dan het organiseren van protesten. Het is een tool, niet ons wapen.

  Het is tijd om wakker te worden,
  Het is tijd om de straat op te gaan.

  Laat je zien Occupy Amsterdam, het is elke week erg eenzaam op het Beusplein.

  • I agree with you Niels that social media is a great tool to connect, but if protests stays on the level of facebook only, where we just click like button, there will be hardly any hope for change for more fair and just society.
   Educating and raising awareness in public is an important start to make people concerned of their very lives, that they are so much disconnected and alienated with.

   As a real respond to this I would come by Beursplein and support the course that we all cheer online, in offline environment as well.

   (sorry my skills in reading Dutch are a way better than writing :)

   • Hey Lela,

    Thanks voor je reply. Ik blijf dan even in het Nederlands, zodat de meeste met ons mee kunnen lezen. ;)

    Aankomend weekend ben ik niet op het Beursplein, ivm #OpRoseAwareness, maar verder staan we er elke zaterdag, hooguit zijn we even iets eten of drinken, maar dan zijn we altijd zo weer terug.

    Het zou fijn zijn, als we dan toch geen kamp op mogen zetten, dat we afspreken om iedere zaterdag tot een Demo-dag te maken. Geen actieve demonstratie, maar eens vaste dag om samen te komen, op te laden, van gedachten te veranderen, en tegelijkertijd laten zien dat we er nog steeds zijn.

    Ik persoonlijk sta daar ieder weekend, omdat ik echt niet langer stil kon blijven zitten, en zelfs als ik daar alleen sta, is dat slechts een motivatie, en een herinnering aan hoe erg het nodig is. Ik zie het dan ook niet als een gezellige aangelegenheid, hoewel ik er wel alles aan doe om het zo gezellig mogelijk te maken, maar als mn morele-plicht.

    Stel je eens voor hoeveel we de aankomende maanden zouden kunnen doen, ik ben heel veel van plan met led-verlichting, flyers, kaarsjes, projectoren enz enz, de mogelijkheden zijn eindeloos, maar zolang ik daar alleen samen met mn vriendje sta, ben ik ook wel een beetje bang om de aandacht van de verkeerde types te trekken, als je begrijpt wat ik bedoel.

    Gesterkt als een groep, zouden we daar echt iets kunnen bereiken, en een signaal afgeven dat sterker is dan welk blog, tweet, like of www’tje op aarde.

    We hebben ons weglaten sturen, en zonder goed te kijken naar alternatieven, hebben we ons letterlijk teruggetrokken op het internet. We hoeven er toch niet 24/7 te staan ?? De tentjes waren een mooi symbool, maar laten we niet vergeten, dat we meer zijn dan tentjes op een plein, en dat we ons kunnen aanpassen aan wat ze ook voor onze voeten gooien. Time for Occupy 2.0

    Laten we gewoon weer eens beginnen met zaterdags een paar uurtjes.
    Ik doe het nu al een tijdje, en het brengt mij persoonlijk veel goeds, en weet vele mensen te bereiken. Wie komt er nog meer bij ons staan ??

   • @ Niels en Lela,

    ik hoop dat jullie de overige 99% in Amsterdam aanspreken, die nog niet actief zijn on / off-line, in plaats van de 1% Amsterdammers die het afgelopen jaar Occupy Amsterdam vorm hebben gegeven… die hebben namelijk al keihard gefeest en gewerkt hoor ;)

    En vergis je niet er gebeurt nog steeds van alles, maar lang niet altijd onder de vlag, of met het naampje Occupy.

    Waar waren jullie zelf met de solidairiteits actie voor de Europese Algemene Staking? De bewustwording is niet afhankelijk van Occupy Amsterdam alleen, maar we sluiten juist ook aan bij andere acties en alternatieve.

    Zelf ben ik ook actief met acties en demo’s, maar een paar flyers verspreiden op het Beursplein is zeker niet nuttiger, dan wanneer je jezelf inzet voor bv een wereldwijde twitter-actie… Door bv. samen #gaza trending topic te maken of om via fb berichten te wijzen op wat daar momenteel gaande is. Zo bereik je ook veel mensen. Op de Dam stonden afgelopen zaterdag een paar honderd mensen, terwijl we meer dan tienduizend volgers van Occupy Amsterdam hebben of fb en twitter bijvoorbeeld.

    Laten we stoppen met het veroordelen van het socaile media activisme, want de kracht van het internet is groot, zeker in 2012. Laten we er voor zorgen dat het on- en ofline gebeuren elkaar juist blijft versterken!

    • Mjon, thanks voor je reply.

     Ben het helemaal met je eens, zowel on/als offline zijn belangrijk, en zouden elkaar aan moeten vullen. Om je vragen te beantwoorden, de enigste zaterdag (en daarmee demo) die ik gemist heb was de solidariteits-actie, dit vanwege een verhuizing waar verder niemand op kwam dagen. Afgelopen weekend was ik bij het Free Gaza project op de dam, en aankomend weekend bij Rose Awareness.

     Ik veroordeel online activisme niet, maar als we naar andere vergelijkbare acties kijken, kan ik niet helpen het gevoel te krijgen, dat tenzij je het probleem zelf, fysiek aanpakt er vrij weinig gebeurt.

     Hoelang tweeten/twitteren/bloggen/fundraisen we al voor Afrika ?? Al die inzet, waaraan letterlijk miljoenen mensen deelnemen, en het probleem groeit alleen maar, terwijl een ieder die “doneert of tweet of blogt” een voldaan gevoel krijgt, en denkt iets te hebben geholpen, terwijl er in werkelijkheid niets veranderd, en sterker nog, het probleem groter wordt.

     En kanker ?? Alle aandacht, alle roze kruisjes, alle donaties, alle inzet, en wederom, het probleem wordt op de achtergrond alleen maar groter en erger. Het helpt niet.

     Ik zie dit ook een beetje met ons gebeuren, en het is verdeel en heers in ultima forma. Iedereen geisoleerd thuis achter een scherm, pratend over problemen, maar nergens toe komen.

     Ik veroordeel niets of niemand, ik merk slechts op, dat het erg stil is om me heen, en als facebook al zo goed vertegenwoordigd is, dan lijkt het me een goed idee dat we de aandacht weer wat herverdelen, want op straat staat niemand.

     Ik hoop dat we er een regelmaat in kunnen krijgen, zodat we niet hoeven te wachten op een demo, maar gewoon spontaan langs kunnen gaan, zoals dat destijds ook met de tentjes werkte. Een vast punt op een vaste dag. Veel mensen die ik ken, zeggen ook steeds dat er geen “basis” meer is, enkel nog losse activiteiten, en zo bloed het langzaam dood.

     Hoeveel hebben we afgelopen jaar gedaan ? Waarom hebben we ons weglatern sturen ? Kunnen we dan niet beetje creatief zijn en evolueren tot iets dat wel past ? ik lees soms iets over meetings ergens in een bunker in een park… Wie ziet dat ? Wie kan daar toevallig langslopen en meedoen ? Waarom niet op het beursplein ?

     Het is veel te stil, terwijl de problemen erger worden.

     Maar goed, we doen allen ons ding, en nogmaals, het is geen vakantie om in regen en wind daar te staan, en online is leuker, lekkerder en chiller, maar zoals met alles : Geniet, maar geniet met mate. ;)

     • Goed voorbeeld is de agenda, klik er voor de lol eens op.

      Nothing.

     • @ Niels, ik denk echt dat je de kracht van de online activiteiten onderschat. De rol van social media neemt hoe dan ook duizelingwekkend toe. De ‘macht’ van communicatie ligt niet langer bij instituties als overheid of organisaties, maar is overgenomen door het individu zelf. Dat is geen toekomst, maar realiteit. Niet voor niets is de afsluiting van het internet steeds vaker het eerste wat leiders doen wanneer hun macht onder dreiging staat.

      Op het Beursplein waren we nog kort geleden, op 13 Oktober. Na een jaar Occupy, zijn veel van de kern organisatoren tot veranderende inzichten gekomen zoals: dat wat we op het Beursplein deden niet langer werkte. Soms kun je dan beter oude waarden weggooien.

      De rede dat we niet meer op het plein staan met bijvoorbeeld een algemene vergadering is omdat we onze tijd niet langer willen verdoen met elke verstorende wacko die langs loopt. Dat is de rede dat we de onzelf ook organiseren in warme ruimtes.

      Veel mensen die iets over Occupy te zeggen hadden het afgelopen jaar, willen zelf geen taken of werk doen, maar toch denken ze dan het recht te hebben om de baas te spelen over de mensen die het echte werk doen.
      We blijken hierdoor niet groot genoeg en niet georganiseerd genoeg te kunnen zijn om nog gerichte en strategische directe acties te doen die daadwerkelijk interfereren met ‘business as usual’. etc

      Velen van ons houden niet zo van het woord organiseren en strategie, maar als we niet met tactieken komen en we niet de taken organiseren die verdeeld moeten worden… Want wat kunnen we dan nog doen?

      Ik zie het in Nederland nog niet zo snel gebeuren, maar de enige strategie die Occupy zou kunnen gebruiken is met behulp van de 99%. Pas dan kunnen we onze invloed gebruiken en mensen leren hoe zichzelf te organiseren. Pas dan kunnen we iedereen erbij slepen en hun nieuwsgierigheid prikkelen en ideeën over macht, wederzijdse hulp, anti-autoritarisme, het geld / schuldensysteem enz. blijven verspreiden.

 4. Lieve occupyers uit Amsterdam,

  Wat ontzettend vervelend allemaal!
  Ik stuur jullie mijn positieve energie toe en hoop da tdit allemaal snel opgelost gaa tworden voor Occupy Amsterdam!

  Liefde & Licht

  Majella

 Leave a Reply

(verplicht)

(verplicht)


one × = 7

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>