Oct 142012
 

Op de wereldwijde globalnoise actiedag hield zaterdagmiddag op het een lawaai demonstratie.

De cacerolazo van potten, pannen, lepels, slaghout en ander geïmproviseerd drummateriaal zorgde voor een kakofonie aan geluid als aanklacht tegen het mondiale financiële zwendel en voor een rechtvaardigere verdeling van de rijkdom in de wereld.

Allerlei groepen in meer dan 300 steden namen met deel aan deze vreedzame en sloegen op potten en pannen, maakten muziek, zongen en schreeuwden om hun zorgen te uiten.

Deze dag was om te laten horen dat er een wereldwijde beweging van strijdbare mensen bestaat die tegen de financiële zwendel opstaat. Het luidruchtige karakter van de manifestatie maakte duidelijk dat het de hoogste tijd is dat overheden hun dovemansoren openen en eindelijk daadwerkelijk opkomen voor de miljarden mensen, die opgeofferd worden aan die kleine groep die zichzelf onmetelijk verrijkt.

De wereldwijde actiedag op 13 oktober markeerde eveneens de eerste verjaardag van . De manifestatie op het Beursplein was dan ook meer dan een luidruchtig protest. Het was eveneens een dag om ideeën en acties voor de te delen en de lokale, nationale en internationale netwerken te versterken.

Ronald Jan Heijn bij GlobalNoise-Occupy Amsterdam

Ronald Jan Heijn bij GlobalNoise-Occupy Amsterdam

>De openingsspeech is speciaal voor deze geschreven door Ronald Jan Heijn en is te zien, lezen en te horen op de website:
dewereldopdrift

TwitterFacebookShare

  6 Responses to “Geslaagde Actiedag #GlobalNOISE”

Comments (5) Pingbacks (1)
  1. Probeer het nogmaals. Kon eerder deze week geen comment plaatsen en dat was niet de eerste keer: http://www.demostratie.blogspot.nl/2012/10/1-jaar.html
    Voor wat fotowerk en enige filmpjes met die stier

  2. Enjoy and spread widely!
    http://youtu.be/IDQtkbhvKfk
    More parts ( English version and longer interviews ) are coming soon

 Leave a Reply

(verplicht)

(verplicht)


seven − = 2

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>