Oct 032012
 
Let's play

- - , 3 oktober 2012
Wereldwijde actiedag één jaar – 13 Oktober 2012

Op zaterdag 13 oktober vindt de wereldwijde actiedag globalNOISE plaats, waarbij in meer dan 200 steden op ludieke, luidruchtige wijze opnieuw protesten zullen klinken tegen de mondiale financiële zwendel en voor een rechtvaardiger verdeling van de rijkdommen. In Amsterdam start de manifestatie om 14.00 uur op het .
.

Eerlijk en open met eenvoudige middelen als potten, pannen en de menselijke stem demonstreren tegen de manipulerende, verborgen zwendel van de financiële wereld. In dat teken staat de globalNOISE manifestatie zaterdag de 13de oktober in Amsterdam. Op die manier maken de wereldwijd met elkaar verbonden sociale bewegingen duidelijk dat 99% van de bevolking nog steeds lijdt onder de gewetenloze hebzucht van die 1%, die de financiële wereld gebruiken om zichzelf te verrijken.

WERELDWIJDE ACTIEDAG
#‎globalNOISE is een oproep tot solidariteit door wereldwijd lawaai te maken. Groepen in allerlei steden op verschillende continenten slaan op potten en pannen, maken muziek, zingen en schreeuwen om hun zorgen te uiten. Die dag zal te horen zijn dat er wereldwijd een beweging van strijdbare mensen bestaat die tegen de financiële zwendel opstaat die onbelemmerd en ongeremd doorgaat. Het luidruchtige karakter van de manifestatie maakt duidelijk dat het de hoogste tijd is dat overheden hun dovemansoren openen en eindelijk daadwerkelijk opkomen voor de miljarden mensen, ook in de westerse maatschappijen, die opgeofferd worden aan die kleine groep die zichzelf onmetelijk verrijkt.

MEER DAN LAWAAI
De wereldwijde actiedag op 13 oktober markeert eveneens de eerste verjaardag van . De manifestatie op het Beursplein is dan ook meer dan een luidruchtig en een oproep je stem te blijven verheffen. Het is eveneens een dag om eigen ideeën en acties te delen en een leerzame dag met sprekers, een openbare en muziek van een aantal bekende en nieuwe Occupy Amsterdam artiesten.

#globalNOISE, Beursplein, Amsterdam.
Zaterdag 13 oktober: 14:00 uur

Voor meer informatie over #globalNOISE kijk ook op:
Wat is GlobalNOISE?:
http://www.globalnoise.net/wat-is-globalnoise/

Twitter: https://twitter.com/potbanging_NL
Facebook-pagina https://www.facebook.com/events/100344706788335/

TwitterFacebookShare

  10 Responses to “Potten en pannen tegen de financiële zwendel – globalNOISE trommelt de wereld alert”

Comments (4) Pingbacks (6)
 1. Lekkel afreageren en dan?

  We hebben niks geleerd van de vorige crisis? Wel ik zeker een hoop, dus de algemeenheid van deze uitspraak is ongeldig. Zeker zie ik dat het officiele beleid gewoon doorgaat met hetzelfde geldspel maar dat zal zo blijven! Dat is the game. Door bijlichting, door inzet om info te verspreiden, kunnen steeds meer mensen inzicht verkrijgen en verder ontkoppelen. Laat dat de focus zijn in plaats van het van heersers te verwachten! Niet meedoen aan het systeem en meedoen aan alternatieve manieren is de manier.

  Een hoera dus voor PROMOTIE van alternatieve media:
  http://www.nieuwemedianieuws.nl/

  • @ Julius,
   Dank voor je bericht! En ook alle ander bijdragen in het afgelopen jaar ;-)

   #globalNOISE heeft een doel en een visie, het evolueert onze gedeelde waarden, versterkt onze banden en gaat verder vanaf daar. In echte solidariteit en met een geweldloze strijd hebben we nog veel te doen om volledige bedrijfsovernames van overheden te voorkomen en de verdere uitbreiding van de macht van niet-gekozen, mega-multinationals en elites te stoppen.

   Niet meedoen aan het systeem is niet voor iedereen direct mogelijk. Het is wel voor iedereen mogelijk op zich te laten horen in de #globalNOISE, als protest en om verder te verenigen om zo de heersende cultuur te veranderen. #gobalNOISE is een laagdrempelige manier en het een sluit het ander ook niet uit. Natuurlijk hopen we ook jou morgen op plein te zien, om onze eerste verjaardag te vieren!

 2. Word de globalnoise alleen in Amsterdam gehouden????

 Leave a Reply

(verplicht)

(verplicht)


six × 1 =

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>