Oct 012012
 

Vorige week heeft de overheid aangekondigd artikel 13 van de grondwet te wijzigen. Dit om met de vernieuwde technieken de te kunnen waarborgen.

Vandaag is de nieuwe wettekst zoals die voorgesteld is gepubliceerd. De tekst blijkt niets anders te zijn dan een wassen neus waarmee de alreeds bestaande rechten flink worden afgezwakt.

In de oude wetten wordt gesproken van een onschendbaarheid van het brief telefoon en telegraafgeheim. In de nieuwe wettekst is hier geen sprake meer van en wordt er gesproken van een recht op eerbiediging van geheim. Dit is een volledig andere lading die een veel zwakkere uitwerking heeft. Daarnaast wordt expliciete eis om een brief tap te toetsen door de rechter afgezworen. In de nieuwe tekst mag het door de rechter, of door gemachtigde ministers.

Er kan niet anders geconcludeerd worden dan dat voorstel een grondwettelijk paard van Troje is waarmee langzaam aan onze burgerrechten afgebroken worden.

TwitterFacebookShare

  3 Responses to “Wijziging grondwets artikel 13 wassen neus.”

Comments (3)
 1. Ja, zo zie je maar….little by littel, heel geraffineerd worden de poten onder onze stoelen van de democratie afgezaagd….= schijn-democratie…en dat wisten we al langer… !
  Daarom heb ik me tene grote groepmensen besloten NIET mee mee te gaan doen met deze schijnvertoning en verrotte en corrupte maatschappij…..
  Wij hebben een cooperatie opgericht 3 weken geleden en er komen elke dag nog nieuwe mensen bij die zich bij ons aansluiten! we zitten al op bijna 300 leden in ruim 3 weken tijd.
  We gaan het allemaal zelf doen nu!
  Neem es een kijkje op: http://www.lichtmakers.com
  En sluit je bij ons aan. Love & Light , Lichtmaker, Majella

 2. Er vindt over de hele linie systematisch zakkenrollerij plaats, financieel en qua rechten!
  Partij van de Arbeid is verworden tot Partij van de Armoe!

  • Ja Ben…dat zag ik al aan de zelfbewuste en veranderde imago van Samson…bah! Bah! Bah! he tlaatste restje socialisme heeft hij daarmee de partij uitgeveegd…!
   Maar de SP heeft zich ook aan alle kanten laten naaien en was ookallang mijn partij niet meer….Ik geloof allang niet meer in partij-politiek…Nederland zit op een zinkend schip al enige tijd….en de grote massa wil het maar niet zien!
   Hoewel…ik moet zeggen dat sinds deze desastreuze verkiezingsuitslag toch steeds meer mensen wakker aan het worden zijn…en beginnen te snappen dat het in deze oude 3-D wereld het echt niet meer gaat worden waar men naar verlangd……Vrijheid van denken en handelen..een echt betere economie….we zijn tot werkslaven gemaak tdie straks als ultieme knechting gechipt gana worden …eerst vrijwillig maa rdaarna verplicht….! He thele programma mbt de chip ligt al klaar voor Nederland!

 Leave a Reply

(verplicht)

(verplicht)


+ 3 = eight

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>