Aug 272012
 

Dit artikel is overgenomen van visionair.nl

Er zijn inmiddels een aantal updates voor het artikel: Nederlands gezin daagt het bankensysteem uit.

Meldpunt Hypotheekdrama Nederland
Zo is er inmiddels een meldpunt hypotheekdrama opgericht op hypotheekdrama.nl waarop onder andere het volgende staat te lezen en duidelijk wordt dat de hypotheek problematiek in Nederland groot is:

Het hypotheekdrama in Nederland Zoals algemeen bekend, ontstaat er momenteel een noodsituatie. Meer dan 70.000 medemensen hebben op dit moment een betalingsachterstand van meer dan 3 maanden bij hun hypotheekbank. Zij dreigen onder de financiële schulden te bezwijken. Kunnen wij hier gezamenlijk iets aan doen?

Daarnaast is op de site nog meer informatie te vinden en wordt er onder andere ook verwezen naar video`s die hier ook al eerder voorbij kwamen over hoe vreemd ons huidige economische systeem eigenlijk werkt.

Update van het gezin dat het bankensysteem uitdaagt.
Buiten dit nieuwe meldpunt is er inmiddels ook meer bekend over de stijd van het gezin dat is gestopt met hun hypotheek te betalen. Zo zijn via ont-moeting.eu en hun facebookpagina facebook.com/pages/Brief-naar-de-Bank inmiddels veel documenten, (gebrek aan) reacties van de bank en interviews te vinden waarin ze hun protest nog eens duidelijk uitleggen. Zij willen namelijk niet meer meewerken aan dit huidige economische systeem waarin hypotheken een sleutelrol spelen om mensen te veranderen in schuldslaven.  Eén van deze interviews hieronder, deel 1, deel 2 en deel 3.

 

In welke mate vormen uit het niets gecreëerde schulden van banken de ketens van de tegenwoordige mens?

IJsland scheldt gedeelte hypotheekschulden kwijt
In Nederland moeten burgers zelf de barricades op. Hulde voor degenen die dit huidige economische systeem zo op een vreedzame non-coöperatieve manier aan de kaak stellen. In IJsland is het echter al zover dat de overheid voor de burger kiest en niet langer voor de bankensector. Hier zijn banken vanuit de overheid verplicht tophypotheken gedeeltelijk weg te strepen. Meer informatie hierover op: bloomberg.com/news/2012-02-20/icelandic-anger-brings-record-debt-relief-in-best-crisis-recovery-story.html

Het kwijtschelden van schulden wordt overigens al sinds het begin der tijden gedaan door volkeren die werken met een geld is schuld systeem waar ook nog eens rente over wordt gevraagd. De eerste van dit soort schuldkwijtscheldingen kwamen 5000 jaar geleden al voor. Deze jaren van schuldkwijtscheldingen werden ook wel jubeljaren genoemd en zijn noodzakelijk om de systeemmechanismen van een altijd toenemende schuld te resetten.

Hoe verder in Nederland?
De vraag is hoe het nu verder zal gaan in Nederland. De politiek in Nederland kiest nog systematisch voor de banken en financiële instellingen. Het motief hierbij is onduidelijk. Wellicht snappen de mensen in Den Haag er echt niets van, of is het wellicht zo dat de politici het prima snappen maar wellicht hopen op mooie banen in de financiële sector na de tijd? En is het vanuit hun standpunt dus verstandiger de banken te verkiezen boven het volk wat ze zouden moeten vertegenwoordigen om er zelf later beter van te worden? Voor de mensen die sceptisch zijn over de belangenverstrengeling tussen politici en de financiële wereld is het aan te raden zelf eens wat onderzoek te doen waarbij de volgende gegevens wellicht een goed startpunt zijn uit het artikel: Eurocrisis in de bananenpolder.

Daarbij doen deze financiële instellingen er hele zinvolle dingen mee zoals jaarsalarissen van 750.000 Euro plus bonussen uitbetalen aan Gerrit Zalm (ex-VVD), 450.000 Euro voor Jan Peter Balkenende (ex-CDA) en 400.000 Euro aan Wouter Bos (ex-PvdA). (De bedrijven waar deze laatste twee politici werken zijn overigens meermalen voor boekhoudfraude veroordeeld of beter gezegd voor het “missen” van boekhoudfraude waar het hun taak was hier op toe te zien. Details in De Boekhoudfraude)

Wat het motief van de politici in Nederland ook moge zijn, het feit is dat er in de politiek sinds het begin van de crisis tot aan deze tijd systematisch is gekozen voor de bankensector en dat de gewone burger alleen maar extra op kosten is gejaagd.

De kleinste banken mochten wel omvallen waardoor de zogenaamde – te groot om te falen- banken nu dus nog een sterker kartel hebben dan voor de tijd. Terwijl deze laatsten wel werden gered met belastinggeld van burgers. Iets wat voor deze kleine banken niet mogelijk was aldus politiek Den Haag…

Sterker nog de politiek in Den Haag heeft enorm veel belastinggeld gegeven aan de grootste banken van Nederland die er juist voor verantwoordelijk zijn dat Nederland met de hoogste hypotheekschuld van heel Europa zit opgezadeld… En deze banken verdienen ondertussen grof aan alle rentebetalingen die de Nederlanders op hun veel te hoge hypotheken mogen doen zodat deze bankiers hun salarissen nog wat kunnen verhogen.

En één van de mensen die het meest verantwoordelijk was voor het hele ABN Amro drama, oud bestuursvoorzitter Rijkman Groenink, wordt vrolijk voorzitter van de Raad van Bestuur van het van het Algemeen Nederlands Persbureau, waarmee nog maar eens te meer duidelijk wordt hoe sterk de mainstream media door dezelfde financiële elite wordt gecontroleerd. Het wordt hiermee ook openlijk duidelijk hoe de mainstream media of 1% media dus wordt gebruikt om de bevolking te manipuleren inplaats van te informeren.

Iedereen met een beetje gezond verstand en met enig begrip van de systeemwerking van ons financiële systeem kan zien dat de banken die de crisis veroorzaakt hebben er de afgelopen 4 jaar op vooruit gegaan zijn en miljarden aan belastinggeld hebben ontvangen terwijl de bevolkingen van hele landen sterker en sterker worden uitgekleed. En dit allemaal met de gewillige steun van Nederlandse en Europese politici. En op de achtergrond een mainstream media die niets over de echte achtergronden en motieven van de huidige crisis uit de doeken doet.

En buiten de nieuwe politieke partij SOPN lijkt er ook niemand in Den Haag te zijn die van plan is hun loyaliteit te verleggen van de banken naar de mensen.

Kortom als mensen niet zelf actie nemen dendert dit systeem vrolijk verder en verder. Mijn vraag dan ook aan de lezers, wat kunnen we hier zelf aan doen in Nederland? Uiteraard is het voorbeeld wat dit gezin geeft door gewoon te stoppen met deelname aan het huidige systeem op een vreedzame een non-coöperatieve manier een begin. Maar wat voor acties kunnen mensen nog meer nemen? Tips en ideeën hierover zijn van harte welkom in de reacties.

Aanverwante artikelen en informatie:
-) Nederlands gezin daagt het bankensysteem uit
-) Meldpunt Hypotheekdrama Nederland
-) IJsland scheldt hypotheken burgers gedeeltelijk kwijt
-) Bewustzijn over het bankensysteem groeit wereldwijd 
-) Hoe eerlijk is ons huidige economische systeem eigenlijk?
-) Wanneer gaat een bank nou failliet?
-) The Jerome Daly Case 1969 - Een rechtzaak waarbij een rechter in de VS zei dat het scheppen van geld uit het niets in de vorm van schuld zoals banken dit tegenwoordig doen geen echte waarde vertegenwoordigd en daarom hypotheek betalingen niet nageleefd hoeven te worden.

(Op het internet hebben de lezers de macht! Zij bepalen welke informatie de wereld rond gaat! U bent zich er misschien niet van bewust, maar als elke lezer een link stuurt naar 3 geïnteresseerde personen, dan zijn er maar 20 stappen nodig om 3,486,784,401 mensen te bereiken! Wil je dat zien gebeuren? Gebruik je macht! Dit stuk mag dan ook vrij door iedereen overgenomen worden op websites, blogs, of om door te sturen aan familie, vrienden, kennisen, collega`s, politici, bankiers, economen, professoren, politie agenten, etc. graag zelfs hoe meer mensen dit weten en erover meediscussiëren hoe beter.  Zet a.u.b. wel de bron erbij zodat mensen mee kunnen doen in de discussie hieronder als ze dat willen.)

TwitterFacebookShare
 Posted by at 13:47

 Leave a Reply

(verplicht)

(verplicht)


2 × = ten

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>