Aug 272012
 

TwitterFacebookShare

  One Response to “How to Occupy Wall Street effectivly on your own turf”

Comments (1)
 1. Een aantal punten:
  Reactie op “This is the only voice they can hear loud and clear”: ‘zij’ zijn oostindisch doof.
  Voor ik verder ga, ik ben welles door iemand die zichzelf hoopvol waant beticht van cynisch gepraat; ik vind ‘t juist cynisch dat je je beperkt tot ‘hoopvol’ gepraat waarvan je uit ervaring weet dat ‘t toch niet tot verandering leidt. Zoals Einstein aangaf: als je niets aan de voorwaarden verandert, verwacht dan ook geen andere uitkomsten.

  Er zijn ook goede redenen waarom mensen hun buren niet kennen. Een belangrijke is dat het systeem mensen tegen elkaar opzet, zoals wanneer je een dakloze in huis neemt en fiscaal daarvoor gestraft wordt. Verder is zo’n beetje iedereen wel met IETS illegaals bezig, want het leven in dit land is zo gereguleerd, en op een totalitaire manier, dat ze altijd iets hebben dat ze je boven ‘t hoofd kunnen houden. Je buren hebben dan OOK jou iets boven ‘t hoofd te houden als ze jou beter leren kennen. Zo worden we geconditioneerd om anderen op afstand te houden.
  Aan te sporen om die mensen toch te benaderen heeft daarom geen zin. Wat heeft wel zin?

  Maak van je zwaktes je kracht: vertrouw je buren niet alleen niet, vertrouw NIEMAND. Ja, dat KLINKT negatief; in wezen, echter, is het zeer positief, want wie vertrouw je uiteindelijk en waarmee? Het hele SYSTEEM is gebaseerd op gedwongen vertrouwen. Het systeem ondermijn je dus door vertrouwen vrijwillig te maken. De cultuur, dwz de mensen onderling, leven echter ook met dit principe van gedwongen vertrouwen:
  “Ja, zeg, NU kan je me toch wel vertrouwen?!”
  Wil je HET SYSTEEM ondermijnen, zul je onderling afspraken moeten maken die NIET op vertrouwen gebaseerd zijn. Dat is ook niet zo vreemd: hoe kun je nu de honderdduizenden vreemden in je stad vertrouwen? Waanzin. Maar het is juist die waanzin waarop HET SYSTEEM gestoeld is.

  Regel ‘t.
  Lastig? Dat zeggen de ambtenaren van HET SYSTEEM juist altijd:
  “Dat is te lastig, daar hebben we geen tijd voor, daar is geen tijd voor, dat kunnen mensen niet aan”, enz. enz. tot in den treure.
  Het goede, vrije, eerlijke, menselijke leven bestaat nog niet omdat het nooit geregeld is. Organiseer ‘t in plaats van leuzen te verspreiden waarvan je zelf ook van tevoren weet dat ze niets veranderen aan de cultuur en HET SYSTEEM.

  uhhhh, ik ben noch cynisch, noch laat ik het denken of doen aan anderen over. Wil je een blauwdruk? Die heb ik ook voor je: http://www.2012sos.nl/LMNgrondwet.htm

 Leave a Reply

(verplicht)

(verplicht)


× five = 5

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>