Aug 122012
 

Wat moet een gemeenschap doen met haar braakliggende en openbare land? Voedsel planten, natuurlijk. Met energie en humor vertelt Pam Warhurst bij TED het verhaal van hoe zijzelf en een groeiend team van vrijwilligers samenkwamen om stukken ongebruikt land om te vormen tot gemeenschappelijke groentetuinen, en om het verhaal over voedsel in hun gemeenschap te veranderen.

 

Eetbare planten door de hele stad heen!

Op www.incredible-edible-todmorden.co.uk/ is meer te vinden over Incredible Edible Todmorden. Voor mensen die in Nederland hier ook mee bezig willen is het idee van de buurtmoestuin wellicht geschikt. En/of maak je lokale stadspark eetbaar door er een eetbare bostuin van te maken.  En/of leg een paar mooie kruidenspiralen aan rond het gemeentehuis en plant een zonnecirkel vol fruitbomen om alle basisscholen. Voor nog meer tips over hoe je zelf en/of met je buurt de omgeving eetbaar kan maken bekijk de – Voorbeelden en Inspiratie sectie – van permacultuurnederland.org.

Aanverwante artikelen:
-) Eerdere artikelen over o.a. permacultuur

Fruitbomen en notenbomen plant je voor de toekomst!

TwitterFacebookShare
 Posted by at 21:57

  One Response to “Eetbare steden en dorpen!”

Comments (1)
  1. Wat een beeldschoon idee.
    Ik vind het ontzettend zonde dat men zoveel ruimte op daken e.d. verspilt, terwijl men er allerlei prachtige gewassen kan kweken.

 Leave a Reply

(verplicht)

(verplicht)


+ five = 13

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>