Jun 212012
 

, Vondelpark 17-6-2012

Mededelingen

Topic 1: Beeld

Het beeld op het is in samenspraak met de gemeente weggehaald. Het beeld staat bij een Occupy-er, thuis. Er word gesproken over het verplaatsten van het beeld naar het gemeentehuis, ter voor de medewerkers al daar, later zouden ervaringen van het gedeeld kunnen worden door gesprek. Het is de bedoeling dat een nieuw beeld op het terug komt, als document van heden en toekomst. Er komt als het even kan een website over het beeld, gelieerd aan Occupy Amsterdam en de gemeente Amsterdam, ter bevordering vermenging op het web.

Topic 2: Documentaire Occupy Amsterdam

Er is door Sara Blom gewerkt aan een documentaire over Occupy Amsterdam. De presentatie daarvan zal misschien op het Beursplein of op de Dam plaats kunnen vinden. Het event zou dan “het hek van de Dam” kunnen heten.

Topic 3:Bepalen GA data

Dit wordt één keer in de maand, op de laatste zondag, bij het grote beeld van Vondel, met mogelijkheid tot extra vergaderingen indien gewenst. Bij slecht weer, andere locatie, bv onder Vondelbrug of in Vondelbunker.

Topic 4: Denktank

Er was animo voor een denktank voor politieke hervormingen en akties. Een aantal mensen kunnen elkaar vinden voor een brainstormsessie, meer zijn uiteraard welkom. Hierna werd off topic ongenoegen geuit over het geldsysteem, maar weer eens. De details over de brainstorm worden zsm openbaar gemaakt, op internet.

Topic 5: Occupy en politiek

Het statement van Occupy aangaande politieke inmenging is in het Nederlands vertaald vanuit het Engels, bron: Occupy Wallstreet http://www.nycga.net/resources/statement-of-autonomy/

Over dit besluit kan gezegd worden dat het lang duurde. Mede door een discussie over de vorm van besluitvorming en het toe te passen consensus model.

Er werd nog geen consensus bereikt over de gehele tekst. Wel werd er in het kort een intentie uitgesproken waaruit blijkt dat Occupy Amsterdam niet aan een politieke-partij gelieerd wil zijn.

— “Occupy Amsterdam doet niet aan partij politiek. Occupy Amsterdam kan zich niet vinden in partijen die voor Occupy Amsterdam zeggen te spreken”—

Op de sociale media is veel gezegd over een eventueel op te richten politieke partij met de naam Occupy erin. De G.A. heeft uitgesproken dat we het daar niet mee eens zijn.

Topic 6: Internationale acties

Vorige week was er een wereldwijde online assembly via mumble. In Brazilië word spoedig de Rio +20 meeting gehouden. http://www.earthsummit2012.org/
Daar wordt dan de sustainable ontwikkeling ongeveer verdeeld in banen en financiële belangen met onduidelijke structuren en doelen. De meeting begon vandaag. Het is kort gebleken hier iets groots voor te organiseren. Er is contact gesloten tussen een paar mensen die dit in de gaten gaan houden en berichtgeving zullen verzorgen, samenvattingen waarschijnlijk. Acties aan de hand hiervan organiseren zal indien relevant in overleg gebeuren.

Griekenland heeft aangegeven steun te kunnen gebruiken, wat er ook gebeurt, want het ziet er niet gemakkelijk uit. In de MKZ bij de Amstelveenseweg zit een groep die daar in ieder geval aan mee wil doen.

Verzocht word om bij internationale acties eerst te melden dat ze er aan zitten te komen en vervolgens met meerdere mensen zo snel mogelijk aan de slag te gaan.

Topic 7: Bijeenkomst Occupy

Waar gaan we een vergadering houden? Er is behoefte aan landelijke meetings. Er is waarschijnlijk een plek in het Westerpark. In de VS is nu een 10 daagse bijeenkomst gaande. In Nederland kunnen we een datum plannen, dat moet georganiseerd worden. Eventueel een lang weekeinde, donderdag tot en met zondag, met akties op zaterdag en zondag. Internationale oproep doen om support en inspiratie te vinden.

Laatste punt: volgende GA.

In Berlijn is een landelijke bijeenkomst in combinatie met een hackers ontmoeting en krakers akties. Begin juli is dit afgelopen. Het agenda punt is of en hoe we met de deelnemers willen communiceren over hun ervaringen.

Er gaan, bij voldoende animo, workshops GA modereren en faciliteren gegeven worden. Drie aanwezigen zijn al geïnteresseerd.

De volgende GA zal zondag 24 juni om 18:30 uur ook weer in het Vondelpark zijn!

Facebook event: https://www.facebook.com/events/227565184031328/

TwitterFacebookShare

  One Response to “Notulen General Assembly 17 juni 2012”

     Leave a Reply

    (verplicht)

    (verplicht)


    + seven = 9

    You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>