Jun 102012
 
powerimages

Het is niet het doel van om deel te nemen aan de partij-politiek. De focus ligt op Wall Street omdat politici wereldwijd niet onafhankelijk zijn, zij zijn het product van een corrupt en failliet systeem. maakt veel duidelijk over hoe dit systeem werkt en dat alle politieke kwesties hier direct door worden beïnvloed.

Occupy is een volksbeweging. Zonder partij, zonder leiders, door het volk en voor het volk. Het is geen bedrijf, geen politieke partij, geen reclamecampagne en geen merk. Het is niet te koop.

.
Iedereen is welkom bij de Occupy-beweging, als en niet als vertegenwoordiger van een vakbond, partij of andere belangenclub. Occupy laat zich niet in met organisaties en politieke partijen, omdat ideologieën verdelen in plaats van verenigen.

Onafhankelijke volksbeweging

Occupy zal zich niet aansluiten bij politieke partijen, een kandidaat of organisatie. Statement of Autonomy Occupy Wallstreet: http://www.nycga.net/resources/statement-of-autonomy/ De enige aansluiting is met de mensen. De mensen die samenwerken om deze beweging te creëren zijn de enige leiders. Als je gekozen hebt om tijd te besteden aan de opbouw van deze beweging, dan is Occupy van jou!

Politici maken geen deel uit van de Occupy-beweging. De huidige politiek is momenteel geen deel van de oplossing. Dit maakt het irrelevant om als politieke partij campagne te voeren bij Occupy en in strijd met doelen van deze beweging.

Politiek in het algemeen is zeker een deel van de Occupy-beweging. Betere voorbeelden dan of het ESM (http://www.occupyamsterdam.nl/2012/04/15/petitie-tegen-het-esm-ingediend-bij-tweede-kamer) zijn er niet, naast de lokale politiek met betrekking tot onze eigen kampementen en acties.

Een van de belangrijkste politieke punten van de Occupy-beweging is om aan de kaak te blijven stellen dat de bezwijkt onder druk van de markt. De huidige wereldwijde politiek staat steeds meer in dienst van ondernemingen en financiële instellingen, zonder rekening te houden met het lot van onze planeet of haar bewoners.

Groeiende ongelijkheid

De huidige , het redden van de banken met miljarden en de daarop voorgenomen op onze levenskwaliteit, is zout in de wonden voor de steeds verder verarmde miljoenen mensen die dagelijks vechten tegen systematische armoede en onderdrukking.

Occupy zal aandacht blijven vragen voor de groeiende ongelijkheid van de rijkdom. Dit is een politieke, sociale en economische realiteit die alle paden kruist!

Als de politici willen luisteren prima, maar dat is niet iets waar Occupy op uit is. We creëren een onafhankelijke beweging, waarmee we aan de kaak blijven stellen hoe banken leunen op overheden en overheden leunen op banken en bedrijven.

Het is een spel van verliezers en winnaars, waarbij de recessie een kans biedt op verandering.

Verandering van macht

Een verandering van de macht vereist niet dat de verkiezing gewonnen worden door de een of de andere partij, maar een einde van “corporate”-overheersing van het politieke proces.

Het vereist de oprichting van nieuwe mechanismen van bestuur om de rijkdom te verdelen, beschikbare middelen te beschermen en om de macht van het bedrijfsleven te beperken. En bovenal om de vernietiging van het ecosysteem tegen te gaan en het algemeen welzijn te bevorderen.

Maar we zullen eerst moeten erkennen dat we niet in een echte democratie leven. We moeten accepteren dat we nu geen effectieve stem hebben in de manier waarop we worden bestuurd. We zullen de leegte van electorale politiek en de futiliteit van onze politieke theaters moeten gaan zien.

Wereldwijde solidairiteit

Met de Occupy-beweging zijn we bewust en enthousiast over de veranderingen die we voelen gebeuren. Door samen te komen met zoveel mensen over de hele wereld en met verschillende culturen, geloven en politieke achtergrond, herinneren we ons wie we werkelijk zijn als mens en hoe het is om samen te werken.

Wij wachten niet langer op verandering door leiders of politici voor wereldwijde solidariteit. Voor de eerste keer in de geschiedenis is het zo dat mensen zich verenigen en overal ter wereld opstaan tegen het economische onrecht en de politieke corruptie.

Het is niet voldoende om aan de politiek te vragen om dingen te veranderen. Occupy wil iedereen aanmoedigen om op te staan. We moeten het zelf doen, omdat we niet kunnen aannemen dat de politici het voor ons doen. We kunnen en moeten onze eigen verantwoordelijkheid nemen om ons en middelen zelf beter te kunnen controleren. How to Occupy, Political alternatives http://www.howtooccupy.org

De komende maanden zullen er in heel de wereld weer acties, protesten en bijeenkomsten volgen, omdat mensen zich beginnen te realiseren wat er werkelijk plaatsvindt. De economische crisis zal erger worden, dankzij de voortdurende hebzucht van de 1% en de financiële instituten. Zij zullen moeten veranderen, want de rest van de bevolking zal het niet meer pikken en opstaan!

TwitterFacebookShare

  16 Responses to “Occupy en de Politiek”

Comments (14) Pingbacks (2)
 1. zie je nou hoe leeg, autoritair, en laf je bent? Net zoals HET SYSTEEM.
  Wat maak je jezelf nou wijs? Eindeloos blaten dat je iets beters gaat leveren, maar intussen… Je daden bewijzen wat je werkelijk bent.

 2. Blijft lastig welk systeem het handigst werkt.
  Communisme was leuk bedoeld, maar heeft extreem hard gefaald. De mens bleek de zwakke schakel.
  Ook bij kapitalisme is de mens weer de zwakke schakel.
  Welk systeem we ook hanteren, er zullen altijd mensen blijven bestaan die zichzelf iets meer rechten toe eigenen dan een ander…

 3. Er moeten oplossingen komen, ik spreek ook maar namens mezelff, en die kunnen soms niet simpelweg zomaar genomen worden. En ik zie erg veel onduidelijkheid met waar we in Nederland naartoe moeten….het politieke landschap versplinterd.. begrijp jij nog wie er de beslissingen neemt.en wil je zelf actief met beleid bezig zijn…. . we kunnen veel met internet dus…kijk wat er mogelijk is in deze tijd met technologie, er is alleen nog veel onduidelijk waar!?

 4. “Het is niet het doel van Occupy om deel te nemen aan de partij-politiek. De focus ligt op Wall Street [...] Occupy is een volksbeweging. Zonder partij, zonder leiders [...] Het is geen bedrijf, geen politieke partij”

  Okee, wie bepaalt dit eigenlijk? Want een van boven opgelegde invulling van Occupy lijkt precies op HET SYSTEEM waar ze ZEGGEN tegen te zijn…
  Politieke partijen en bedrijven zijn in principe autoritaire instanties waar zaken van bovenaf opgelegd en ‘gecommuniceerd’ worden [is natuurlijk eigenlijk geen "communicatie"!]. En dan zie ik hier geen uitnodiging om invulling te geven aan Occupy, maar een statement waar die invulling uit bestaat/mag bestaan.
  Ik kan alleen zeggen “Wow”. Hoe kun je jezelf zo voor de gek houden? Dit zijn precies de praktijken waarop het huidige systeem gebaseerd is. Puur diktatoriaal en schijnheilig.
  Dit is geen alternatief; dit is meer van hetzelfde in een andere verpakking. Geen wonder dat Occupy geen werkelijke aanhang vindt. Burgers zijn niet achterlijk.

  Voor een werkelijk alternatief, zie mijn website: http://www.2012sos.nl/LMNpartij.htm

  • Dirck, je vraag is wie wat bepaald.

   Er is geen van boven opgelegde invulling van Occup.
   De praktijk toont dat ook aan. Het is een constant evoluerend proces, een “melting pot” en een poging tot een democratie die deze naam verdient.

   Je kunt o.a. in de “Verklaring van autonomie” aangenomen door de General Assembly van Occupy Amsterdam, 24 juni 2012, lezen: “We willen benadrukken dat Occupy Amsterdam niet verbonden is met een bestaande politieke partij, kandidaat of organisatie, noch dat dat ooit zo is geweest. Onze enige verbintenis is met het volk”
   http://www.occupyamsterdam.nl/2012/06/25/verklaring-van-autonomie-occupy-amsterdam/

   In het eerste statement van 15 okteber 2011 vind je meer over de achtergrond van de Occupy Beweging.
   http://wp.me/P1XzHI-e

   • Ik heb maanden regelmatig rondgelopen bij Occupy Den Haag [ODH]; ik ken de praatjes en de praktijk. Wat een ‘General Assembly’ zegt, waarom zou mij dat als deel van de 99% boeien? Zij vormen nog niet eens 1 promille van het volk! Bovendien hebben ze alleen een hoop herrie en praatjes naar voren gebracht.

    Keer op keer probeerde ik de grondslagen van politiek en beschaving te delen met mensen bij ODH en hield er zelfs een presentatie op het Malieveld over [zie http://www.youtube.com/watch?v=yBikrxzoO3o.
    Het enige wat men wilde was puperaal reageren op hetgeen HET SYSTEEM naar voren bracht. Niemand wilde meepraten, laat staan meedoen, met iets wezenlijks dat werkelijk zou BEREIKEN waarover geschreeuwd wordt.
    Het kwam erop neer dat ik hier 10 jaar over nagedacht heb en alles wat in de ogen van Occupier ‘lastig’ of nieuw lijkt, dat is ze emotioneel teveel. Dan maar HET SYSTEEM…

    Zoals ik zei, je kunt ontkennen wat er bij Occupy speelt en de manier waarop, je kunt mooie praatjes presenteren en beloften maken, ik heb in de praktijk gezien hoe ‘t gaat. Ik voorspelde dat ze niets zouden bereiken en ze bereikten ook niet, maar wat je als reactie krijgt is een eigenwijs en puberaal ontkenning van de werkelijkheid. De 99% heeft hier geen tijd voor en terecht niet.

   • slechte communicatie hier: ik vraag niets. Ik stel. Bovendien stel ik aan de hand van een citaat die onderbouwt wat ik stel. Ontkenning van hetgeen ik stel, da’s geen communicatie.

    • Je schrijft:

     Quote: “Okee, wie bepaalt dit eigenlijk?”

     Dit lijkt op een vraag en daar heb je een antwoord op gekregen. Je kunt het niet eens zijn met het antwoord, maar dat is niet direct geen goede communicatie.

     Natuurlijk kan er een hoop verbeteren, we zijn een jonge beweging van nog niet eens één jaar. En ja, je kunt de zaken zoals jij doet ‘stellen’ en ook verwijten blijven maken richting bv. Occupy Den Haag. Je kunt ook de samenwerking opzoeken en kijken hoe jij kunt bijdragen aan de gezamenlijke idealen, want die zullen er vast ook wel zijn.

     Verder dwingt niemand je om je met Occupy bezig te houden, mocht je zoals jij schrijft zoals de 99% hier geen tijd voor hebben. Dat is meer een kwestie van prioriteit want, je kunt zoveel of weinig tijd in de Occupy beweging stoppen als jij dat wenst. Sommige mensen zijn elke dag met Occupy bezig en andere doen enkel aan een actie of vergadering mee. Deze flexibiliteit maakt het juist mogelijk om op allerlei manieren mee te doen.

     • op allerlei manier meedoen MET WAT? Actie voeren wat niet meer is dan REageren op een fout systeem (waarbij HET SYSTEEM dus de toon zet en inhoud bepaalt)?
      Welk welkdenkend/-voelend mens is daarin geinteresseerd?

      “Beloften”, zoals de belofte mee te kunnen praten. Ik HEB maandenlang meegepraat. Ik heb meegedaan met meetings op het Malieveld. De meerderheid speelde z’n meerderheid spelletjes die niet anders zijn dan de spelletjes van HET SYSTEEM.

      Ik betwijfel ten zeerste dat er “gezamenlijke idealen” zijn tussen HET SYSTEEM en de 99%. Je wilt een brug slaan tussen diktatuur en democratie? Hoe moet die brug heten dan? Er is geen brug te slaan tussen stelen en niet stelen. Er is geen “bijna stelen” of “beetje stelen”. HET SYSTEEM is gebaseerd om ONwetendheid en het principe van mensen dom houden; je kunt alleen het alternatief hebben van een systeem dat mensen structureel en consequent informeert.

      Ja, ik verwijt Occupy dat ze in de praktijk HET SYSTEEM navolgen (wat hun ‘goede bedoelingen’ ook mogen zijn [ik denk niet eens dat ze zelf weten wat hun bedoelingen zijn]). Het zijn net pubers die een paar jaar tegen de schenen van autoritaire krachten schoppen maar later zelf autoriteiten worden. Occupy is “jong”? Het ziet ernaar uit dat als het uberhaupt ouder wordt [is zeer de vraag], dat het meer van hetzelfde wordt en dat betekent dus nog meer in lijn met HET SYSTEEM dan ze al zijn.

      Leg iets wezenlijks aan de dag of houd je mond. Als je wilt praten, ZEG dan iets. Ik heb mijn onderzoek bij Occupy gedaan. Ik heb mijn uren/dagen in de kou doorgebracht bij die ‘harde kern’. Er is daar GEEN inhoud. Ik kwam met inhoud en werd weggewuifd omdat de meerderheid van ODH [nogmaals, nog geen promille van een promille van het volk!] het emotioneel of intellectueel niet aankon. Omdat ze niet meer aankunnen dan HET SYSTEEM ze biedt [en hun hele leven hun geboden heeft], bieden ze gewoon meer van hetzelfde.
      Ik bied meer maar vind geen mensen die meer aankunnen.

 5. klinkt zeker heel goed allemaal. Het lijkt me duidelijk dat het huidige systeem niet werkt!
  Alleen vraag ik me wel af hoe jullie dan besluiten nemen. Gaan jullie dan met honderden bij elkaar zitten en besluiten wat jullie als Occupy als standpunt (zoals met die stempassen) naar buiten brengen of hebben jullie toch een soort vaste club die dit soort zaken beslist?

 6. klinkt heel goed allemaal. Het lijkt me duidelijk dat het huidige systeem niet werkt!
  Alleen vraag ik me wel af hoe jullie dan besluiten nemen. Gaan jullie dan met honderden bij elkaar zitten en besluiten wat jullie als Occupy als standpunt (zoals met die stempassen) naar buiten brengen of hebben jullie toch een soort vaste club die dit soort zaken beslist?

 7. Kan ik ook iemand telefonisch bereiken?

  ERG BELANGRIJK!!!

 8. Het probleem met de politiek is dat ze kunstmatig minderheden en een meerderheid creeërt. Hoog tijd om die scheidslijnen op te heffen.

 Leave a Reply

(verplicht)

(verplicht)


five − = 2

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>