May 152012
 
infoteam_logo


organiseert op vanaf 10:00 uur op het Centraal Station een Boeken Weggeefactie. zal dan ruim 100 boeken weggeven, veelal literatuur en kinderboeken.

De Occupy Boeken Weggeefactie ondersteunt het initiatief BookCrossing (www.bookcrossing.com, www.bookcrossing.nl) waarbij boeken op openbare plekken achter gelaten worden om van eigenaar te wisselen.

Met de Occupy Boeken Weggeefactie wordt een alternatief aangeboden voor de consumptiemaatschappij. “Heel veel spullen liggen letterlijk voor het oprapen. Zowel consumenten als bedrijven zetten goederen die in prima conditie zijn bij het vuilnis. Wij willen laten zien dat het anders kan. Namelijk dat je bruikbare spullen een nieuwe bestemming kunt geven door het weg te geven bijvoorbeeld online, te ruilen met mensen uit je directe omgeving of te doneren aan een weggeefwinkel”, aldus een organisator van de Occupy Boeken Weggeefactie. In het boek staat naast een uniek id-code ook een boodschap van Occupy met uitleg over de .

Op 15 Oktober zijn er wereldwijd duizenden pleinen bezet door activisten die zich inzetten voor een andere wereld. De houdt zich onder andere bezig met uitwassen van het financiële systeem, corruptie en sociale onrechtvaardigheid. Op donderdag 22 maart 2012 is het Occupy Amsterdam op last van de rechter ontruimt. Sinds 5 December 2011 zijn Occupy’ers bezig met nieuwe vormen van actie voeren door workshops, debatten en acties te organiseren. Zo hebben verschillende Occupy’ers ‘12 De Dag Van Vereniging’ georganiseerd en ondersteunt.

TwitterFacebookShare

  3 Responses to “Boeken Weggeefactie”

Comments (1) Pingbacks (2)
  1. Ja, jammer dat ik zo ver weg woon (Zeist), anders had ik 2 dozen met allerlei soorten boeken over om erbij te zetten gehad!

 Leave a Reply

(verplicht)

(verplicht)


3 − = zero

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>