May 142012
 

In Ter Apel is een verrezen.

In het kamp verblijven tussen de 140 en 200 uitgeprocedeerde asielzoekers die in van minister Leers niet meer mogen blijven. Zouden ze echter teruggaan dan is het erg waarschijnlijk dat ze in eigen land vermoord worden.
Het gaat hier bijvoorbeeld om tot christen bekeerde moslims.
De uit zijn illegaal verklaard, ze mogen dus niet werken en kunnen niet meer in hun eigen onderhoud voorzien daardoor.
Minister Gerd Leers heeft een doodvonnis uitgeroepen over deze vluchtelingen.

 

Wat kan jij doen ?

In ter Apel is een groot tekort aan tenten, slaapzakken matjes etc. Nog schrijnender is het tekort aan gezond eten, drinken en medische ondersteuning, denk bijvoorbeeld aan maandverband en andere dagelijkse behoeften.
De vluchtelingen in Ter Apel verdienen een hard onder de riem, en de hulp die ze nodig hebben. Kijk dus of je in je persoonlijke netwerk spullen kan verzamelen en op transport kan zetten!

Laten we Nederland geen derde wereldland maken waar we vluchtelingen op straat laten wegrotten!
Stuur je politieke partij een mail en leg ze uit waarom jij vind dat dit niet kan in Nederland, dat wij vluchtelingen ter dood veroordelen door ze terug te sturen. Dat wij vluchtelingen kansloos op straat zetten.
Dat wij medemensen in kille bureaucratie laten vallen.

 

 

 
Faceboek event met discussie en hulp initiatieven

Post op de website van Occupy Utrecht

Post op de website Mathijsfietst,nl

 

—UPDATE—

Vanuit “Vluchtelingen op Straat” (website):

Laatste Tentenkamp, maandag 14 mei, 12 uur 

Bewoners van Centrum Ter Apel is het verboden om water te geven 
Dringend medicijnen en water nodig in tentenkamp

In het tentenkamp Ter Apel waar al meer dan 160 vluchtelingen verblijven is een ernstig tekort aan water. Tot nu toe konden bewoners van de opvangcentra in Ter Apel af en toe water geven. Dit is hen nu verboden, zegt Hadi, Irakese woordvoerder van het kamp. “Ze kunnen straf krijgen als ze iets voor ons mee naar buiten nemen. We hebben daarom nu echt een tekort aan water”. Ook is er een tekort aan medicijnen.

Let op: volledig persbericht en contactgegevens woordvoerders in BIJLAGE. Zie ook filmpje de Nood is Groot op youtube. 

In het tentenkamp verblijven mensen die medicijnen nodig hebben tegen astma, hartklachten, tbc en hoge bloeddruk. Ook is een vrouw vijf maanden zwanger van een tweeling en heeft nog geen enkele controle gehad. Het gaat wel goed met haar. Een andere vrouw heeft een baarmoederoperatie gehad en volgens de woordvoerders controle nodig. De kleine kinderen die eerst in het kamp zaten zijn inmiddels elders ondergebracht wegens de slechte omstandigheden, de kou en het gebrek aan dekens.
Het gebrek aan dekens en tenten leek zaterdag opgelost doordat twee busjes met hulpgoederen uit Utrecht en Nijmegen aankwamen. Maar omdat er steeds nieuwe vluchtelingen bijkomen, is er weer een tekort. 

De vluchtelingen wensen: 
- een verpleegkundige of arts voor controle en medicijnen 
- toegang tot water (de COA zou dit verboden hebben)
- dekens, matjes en tenten

Morgen komt het vluchtelingenkamp aan de orde in de Tweede Kamer. 
Journalisten hebben dit weekend een filmpje over de nood gemaakt en opgestuurd naar Kamerleden: ‘De Nood is groot – Tentenkamp Ter Apel’ te zien op you tube: 
http://youtube/DHr6Wfqfx1Q, een korte reportage van Huib Schoonhoven en Karen Kuiper.

Via de weblog van vluchtelingenopstraat is een filmpje te zien over het leven op straat van een Iraanse dakloze vluchteling. 
Vanavond komt om 22.55, na Nieuwsuur, de documentaire ‘Verloren Levens’ over het leven van onuitzetbare vluchtelingen op tv.

In de bijlage op pagina 2 staan de gegevens van woordvoerders, weblogs en facebooks. Voor de pers en voor mensen die hulp willen geven of willen deelnemen aan de actie.

TwitterFacebookShare

  One Response to “Noodoproep Ter Apel -updated”

Comments (1)
  1. Occupy Utrecht over het kamp in Ter Apel:
    http://www.occupyutrecht.nl/node/1446

 Leave a Reply

(verplicht)

(verplicht)


8 × = thirty two

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>