Apr 162012
 

Op zondag 15 april 2012 werd er door groots feest gevierd ter gelegenheid van het zes maanden doorlopende op het . Het plein werd weer volgehangen met demonstratieve spandoeken, Occupiers blikten terug op de afgelopen maanden en bedankten elkaar voor de geleverde inzet. Ook werd er een ludieke, door geinspireerde game gepresenteerd en met de muzikale bijdragen van de Lamar Chase Band, muzikanten Jim Marsdon, Steve Cline, DJ PolyEsta, een spontane a-capella improvisatie en bijdrage van een BeatBox duo was het een geslaagde en vrolijke zondag. De feestelijkheden duurden van 2 uur ‘s middags tot 8 uur ‘s avonds, waarna het opruimen gezamenlijk aangepakt werd.

Ook werd de infodesk opgehaald met een vrachtwagen en getransporteerd naar het sociale centrum “Op de Valreep” in Oost. Daar zal de komende tijd door een groep Occupiers gewerkt worden aan het verbeteren en optimaal mobiel maken van de infodesk, die vervolgens ingezet kan worden bij acties die in de zomer op verschillende plaatsen in de stad gerealiseerd zullen worden.

Met het verplaatsen van de infodesk treed er een nieuwe fase in van het Occupy protest. SundaysIDee, de wekelijkse Occupy manifestatie op zondag, gaat verder op het Beursplein. De Occupy discussieavonden vinden doorgang in de Vondelbunker, de voorbereidingen voor de wereldwijde actiedag van 12 mei zijn in volle gang, de wekelijkse ’s blijven op het Beursplein, en wanneer deze af is zal de mobiele infodesk de pleinen en parken van de stad doorgaan met informatie en inspiratie.

En met de plaatsing van het kunstwerk ‘De Ont-Moet-ingsplek’, een creatief object dat uitnodigt tot samenkomst en gesprek, laat Occupy Amsterdam het Beursplein, zelfs na het verplaatsen van de infodesk, voorlopig nog niet leeg achter.

TRANSLATION

On Sunday, April 15, 2012 #occupyamsterdam celebrated the mark of the six months continuous protest on the Beursplein.

The square was again packed with banners and Occupiers who looked back at the past months and thanked each other for the shared commitment and mutual support. There was also a fun, occupy-inspired video game, presented by it’s creator, and an impromptu musical speech from Mr.Terry Mann from New York, along with musical contributions by the Lamar Chase Band, as well as occupy musicians Jim Marsdon, Steve Cline, DJ Poly Esta, and a surprise acappella improvisation, plus the inclusion of a BeatBox duo and other spontaneous but equally high quality performances, it was a successful and happy Sunday. The festivities lasted from 2 pm to 8.30 pm, after which the clean up was addressed by a number of the occupy community’s volunteers.

There was also a fond farewell as the information desk was raised into the air and placed onto a truck for transportation to the social centre “De Valreep” in the east of Amsterdam. In the coming weeks a group of Occupiers will work on its renovation, making it a mobile information desk, which then can be used in actions in at various locations in the city.

By moving the information desk a new phase of #occupyamsterdam continues. The Sunday’s Idea the weekly occupy event on Sunday continues on the Beursplein. The discussion evenings will take place in the Vondel Bunker, and preparations for the global day of 12 May are in full swing. The weekly General Assembly will remain at the Beursplein, and when the refurbishment is finished, the mobile information desk will be used in actions at various locations in the city, continuing in its purpose to spread information and inspiration.

Meanwhile, in it’s place now stands “De-ontmoetings-plek” (“The Meeting Place”) , a new monument/object d’art, that invites conversation and meetings, who’s unveiling also took place as part of the six month’s celebrations. So despite the final removal of the last cabin, as well as the final tents, there is still a significant #occupyamsterdam presence on the Beursplein in Amsterdam.

 

 

 

TwitterFacebookShare

  3 Responses to “183 dagen/26 weken/6 maanden Occupy Amsterdam!”

     Leave a Reply

    (verplicht)

    (verplicht)


    three + 4 =

    You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>