Mar 252012
 

Secrets of the Matrix van David Icke

Wat karakteriseert een echte visionair? Wellicht iemand die ondanks wat anderen van hem of haar vinden hun eigen pad volgen en de waarheid zoals zij die zien bekendmaken. David Icke is binnen die definitie een echte visionair die al meer dan 20 jaar boeken schrijft en optredens geeft over de mensen die volgens zijn onderzoek aan de touwtjes trekken in de wereld. Ook legt hij simpel uit via welke controle mechanismen ze dit doen. De piramidevorm achtige organisatie die gebruikt wordt in het hedendaagse bancaire, mainstream media en politieke systeem om macht te concentreren aan te absolute top en alle lagen eronder verdeelt te houden zodat je ze (on)bewust mee kunt laten bouwen aan je doel. Het middel van probleem-reactie-oplossing wat, als je dit systeem snapt, je opeens overal om je heen ziet. Iets waar we momenteel overigens midden in zitten, een gecreëerde economische crisis om de macht over het geldsysteem nog verder te concentreren. Daarom hieronder een aantal van zijn presentaties waarin hij zijn interessante blik op de wereld geeft.

“Denk zelf na en laat anderen het voorrecht genieten hetzelfde te doen.”
-Voltaire

Als eerste deel 3 van een nieuwere serie presentaties van David Icke, genaamd The Lion Sleeps no More, waarin hij The Global Agenda van de elite duidelijk uitlegt en via welke poppetjes ze dit allemaal aan het spelen zijn volgens hem. Ik begin met dit deel omdat dit het beste aansluit bij de eerdere artikelen over hoe ons bancaire, mainstream media en politieke systeem gecontroleerd worden. Voor de liefhebbers zijn hier deel 1, deel 2 en deel 4 van The Lion Sleeps no More te vinden.

The Lion Sleeps no More, deel 3

 

En daarnaast is ook een wat oudere serie presentaties van hem interessant met de titel: Secrets of the Matrix. Hieronder deel 1 ingebed. Daarnaast zijn op youtube ook deel 2 en deel 3 te vinden van Secrets of the Matrix.

Secrets of the Matrix, deel 1

 

Voor meer informatie van David Icke, zie zijn website: http://www.davidicke.com/
Verder zijn veel van zijn presentaties ook via de youtube en torrentz te vinden.
Meningen over wat David Icke beweert zijn zeer welkom en geven wellicht voer voor een interessante discussie.

“The best way to escape from a problem is to solve it.
I destroy my enemies, when I make them my friends.”

 Overige artikelen: 
-) Update – Hoe eerlijk is ons huidige economische systeem eigenlijk.
-) De toekomst van onze economie deel 12 & 3
-) 3 praktische oplossingen voor meer economische veerkracht
-) Update het economische systeem!
-) Hernationaliseer het recht op geldcreatie 
-) Breek het monopolie van geld als enige ruilmiddel
-) 2000 jaar strijd over de controle van het geldsysteem
-) De top van de geldpiramide, de Rothschilds
-) Griekenland is kaalgeplukt, op naar de volgende
-) Oorlog is cashen voor de 1% 

TwitterFacebookShare

  6 Responses to “Secrets of the Matrix”

Comments (6)
 1. David icke is controversieel , maar ook wel goed.
  Wat hij vraagt is vooral naar je zelf te kijken en te stoppen met wijzen….
  Hier de hele show…
  http://www.youtube.com/watch?v=BezV1UIeH18 (deel 1)
  http://www.youtube.com/watch?v=rIAWJghfR30 (deel 2)
  http://www.youtube.com/watch?v=Dv3BveceUkA (deel 3)
  http://www.youtube.com/watch?v=QcUchlqnKBw (deel 4)
  Duurt een hele dag maar wel de moeite waard.
  De krux is idd het schoppen is precies wat men wil zien ,, het is juist de bedoeling te spelen met de regels, en confrontatie ten aller tijden te voorkomen :)

  • Idd ik vind zijn analyse van Combing the Mirror erg goed. We willen dat het systeem verandert via de banken, via de politiek via de mainstream media. We zeggen dus dat we van hun afhankelijk zijn om iets te veranderen in ons leven. Hiermee geven we al onze macht weg en onze energie aan het systeem.

   Inplaats van het haar in de spiegel te kammen kunnen we beter ons eigen haar kammen. Als we een eerlijker systeem willen kunnen we lid worden van http://www.spullendelen.nl of een lokaal LETS systeem. Als we gezond voedsel willen kunnen we via permacultuur en transtion towns zelf lokaal voedsel gaan verbouwen op ene manier die mens en natuur respecteert. Als we niet langer bedondert willen worden door de mainstream media dan doen we de tv weg en zeggen de krant op en zoeken via het internet onze eigen informatie. Alle veranderingen die we willen kunnen bij onszelf beginnen. We kunnen vandaag lid worden van spullendelen.nl, we kunnen vandaag beginnen met het starten van een buurtmoestuin project, we kunnen vandaag kiezen ons niet langer te laten bedonderen door de mainstream media. Stop combing the mirror. :-)

 2. Nederland wordt bestuurd vanuit denhaag .
  Het bestuur laat toe wat er allemaal gebeurd .
  Alles waar wij het niet mee eens zijn en alles wat op deze site genoemd wordt
  als smerig en afkeurenswaardig ( ik ga dat niet weer opsommen) valt en staat met de goed of afkeuring van DE MACHTHEBBERS in denhaag !
  Als wij niet het banksysteem willen wat er nu is , als we niet het neo-liberalisme willen
  als we menselijkheid boven geld willen , dan is er maar 1 oplossing:
  DE MACHT IN DENHAAG TERUGKRIJGEN !
  HOE ? Door allemaal 1 partij te stemmen die dat partijprogramma heeft dat onze wensen
  vertegenwoordigd .
  8miljoen werkenden , zeg 1miljoen daarvan is rechts.
  7 miljoen hebben allemaal belang bij het terugdringen van die rechtse machthebbers .
  Als er dus 7 miljoen mensen op 1 partij stemmen hebben we zeker meer dan 76 zetels in de 2e kamer.
  Dus niet allemaal op een verschillende partij stemmen want dat is het verdeel en heers spelletje van dit huidige VVD REGIEM.
  Bij een gemiddelde opkomst = anderhalf miljoen stemmen 24 zetels ( zie PVV ) .
  Dus 7 miljoen is zeker meer dan 100 zetels , dan hoeft er geen coalitie te zijn , maar 1 partij die LINKS de dienst uitmaakt en dan ook nog op democratische manier .
  Die partij kunnen wij op gaan richten….. de lange weg….
  Of we stemmen allemaal op de SP en nemen zelf ook zitting in die partij door als raadslid of als kamerlid mee te gaan doen .

  Dit bovenstaande is een stuk slimmer dan boeken lezen en maar doorgaan met zweven .
  Als we blijven zweven en lul-filosoferen gaat het nog heeeeeeeeeeeel lang duren en
  vooral julie jongeren gaan dan een hele nare toekomst te gemoed .
  Denk er eens aan hoe de slaven zich voelden die de pyramides in Egypte moesten bouwen
  die stenendragers die eigenlijk de slaven waren……..
  Dat worden dan de werknemers van de toekomst , de slaven van shell philips unilever en noem maar op .
  In de jaren die voor 1995 lagen hadden wij hier een normaal menselijk nederland , er werd gedacht aan arbeidstijd-verkorting , van 40 naar 38 en 36 uur per week .
  Zodat het werk onder meer mensen verdeeld werd .
  De pensioenfondsen waren nog niet leeg geroofd .
  Er waren nog woningbouw-verenigingen volgens het idee van Wibaut .
  Het ziekenfonds was een menselijk goed functionerend systeem .
  Nu is de VVD aan de macht op een ondemocratische manier !!!
  Als zij weg zijn en er weer democratie heerst in nederland dan zijn 99 procent van occupy’s
  ongenoegens opgelost .
  Bericht aan vd Laan : onze actie is eindig , ja , nl als de VVD weg is kunnen wij ook wegggaan eerder niet !!!

 3. Ik vind zijn analyse van de machtsstructuren erg sterk. Ook is zijn analyse van de controle mechanismen zeer verhelderend in mijn opinie. Ook laat hij pijnlijk zien dat misbruik en bizarre rituelen aan de top van deze machtspiramide vaak voorkomt omdat de mensen die eraan mee doen zo wederzijds chantabel zijn.

  Dit verklaard wellicht waarom Joris Demmink die nu al tijden van kindermisbruik wordt verdacht nog steeds de dans weet te ontspringen. Zie eventueel: https://www.demminkdoofpot.nl/home.html Volgens andere bronnen is ook ons koningshuis chantabel omdat Claus hier ook in betrokken zou zijn. Op https://sites.google.com/site/alarmuwordtvergiftigduf/prins-clausgate meer hierover en ook Friso zou volgens anderen bij dit soort rituelen betrokken zijn geweest. http://www.boublog.nl/09/03/2012/prins-johan-friso-en-de-moord-op-marianne-vaatstra/

  Ik zeg niet dat deze beschuldigingen waar zijn, maar het zijn allemaal zaken die interessant zijn om je eens in te verdiepen. En daarbij weet iedereen dat onze koninklijke familie vuistdiep in deze machtsstructuren van de elite zit. Willem de 3de was het tenslotte die al loopjongen was van de geldwisselaars en de centrale bank van Engeland in handen gaf van private bankiers. En recenter, Bernard was een van de medeoprichters van de bilderberggroep, waar Beatrix tot voor een paar jaar geleden de voorzitster van was. En we kunnen zegeen wat we willen maar onze koninklijke familie behoort toch echt de top van de elite van Nederland. En met hun aandeelhouderschap in o.a. Shell ook tot de top van de financiele elitie in Nederland.

  Kortom deze analyse en uitleg van Icke hoe een hele kleine top via een piramidestructuur toch zo veel controle kan uitoefenen lijkt nuttig te zijn. Zolang mensen niet snappen hoe de systemen werken zullen ze er keer op keer weer intrappen en kom je dus niets verder. Zodra je het spel begint te snappen worden er opeens een boel patronen zichtbaar in de maatschappij die al honderden jaren zo hebben gewerkt.

  Overigens ben ik het met je eens dat Icke weinig concrete oplossingsrichtingen aanbied buiten van alles en iedereen houden en een einde maken aan de dualiteit van slecht en goed, van de andere kant, moeten we dat van hem verwachten? Is zijn probleemanalyse niet al dusdanig waardevol dat we de oplossingen misschien aan onszelf moeten overlaten. Denk aan permacultuur, transtition towns, spullendelen, locale economische systemen, een rentevrij economisch systeem, etc.

 4. Een echte visionair? Dat lijkt mogelijk zo maar voor mij is hij het niet. Een visionair brengt namelijk een visie en juist dat raffelt David Icke af in het laatste hoofdstuk van elk boek met een zeer globaal, niet uitgewerkt soort spiritueel perspectief.

  Ik heb een aantal van zijn dikke pillen gelezen en dat is geen pretje. Het gaat over de organisatie van het kwaad in de wereld. Hij brengt in zijn boeken bergen feiten bij elkaar en bedrijft “connecting the dots”. Daarbij ontspoort ie regelmatig zoals met zijn reptielentheorie (de elite zijn eigenlijk reptielen die in satanistische rituelen mensenbloed drinken om hun menselijke vorm te handhaven) en zelfs met het concept New World Order. Dit is veel minder waar dan het lijkt. David Icke wisselt zeer goed bedocumentairde informatie moeiteloos af met zaken die aan komen waaien.

  Zeg dit niet om de man af te kraken. Maar teveel mensen zitten nog sterk in de modus van het navolgen van mensen. David Icke vind ik niet zozeer een visionair dan wel een guru die mensen niet echt aanspoort om zelf na te denken en al helemaal niet mensen aanmoedigd om juist hun eigen ding te doen, hun eigenheid tot expressie te brengen.

  http://www.argusoog.org/david-icke-complotter-of-realist/

 5. Er is maar 1 oplossing om die macht te doorbreken.

  http://www.occupyamsterdam.nl/2012/03/06/haal-de-banken-uit-ons-geld/

  Sinds 1968

 Leave a Reply

(verplicht)

(verplicht)


seven − 3 =

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>