Mar 192012
 

Vanmiddag is op het in een brief afgeleverd waarin de eist het kamp aankomende donderdag om 10 uur ‘s ochtends ontruimd te hebben.

In de brief wordt gesproken over het verbreken van gestelde eisen van de burgemeester, het niet met meer dan 4 man tegelijk te overnachten. Een verbod wat op zichzelf staand al ongrondwettelijk is: het gaat hier om een stevige beperking aan een demonstratie te groeien in aantal leden. Een verbod wat daarnaast nooit gebroken is: tijdens de nachtelijke uren zijn er op het kamp nooit meer dan 4 man tegelijk aan het slapen geweest, er is een systeem met roulering van de wachten waardoor er ‘s nachts nooit meer dan 4 man tegelijk de rust nemen. In de ochtend, buiten het verbod en na de drukte van de nacht, kon men dan indien gewenst met meer tegelijk slapen.

In de brief wordt gesproken over brandveiligheid, heeft altijd het advies van de brandweer om zo veilig mogelijk met de situatie om te gaan opgevolgd. Tijdens de winter zijn er kachels geplaatst en is er direct advies gevraagd aan de brandweer om deze zo veilig mogelijk op te stellen, dit advies is ook direct opgevolgd.

De brief stelt dat dat het kamp niet meer noodzakelijk is als middel omdat Occupy Amsterdam meerdere ruimtes in de stad gebruikt voor activiteiten. Het gaat hier bijvoorbeeld om de avonden die vanwege de winterse koude verplaatst zijn naar de verwarmde Vondelbunker in het Vondelpark zodat deze ten alle tijden door konden gaan. De brief stelt dat met de nieuwe wekelijkse bijeenkomsten iedere zondag op het beursplein de noodzaak van een permanente bezetting komt te vervallen. De conclusie van de burgemeester hierin is dat de bezetting van het beursplein, mede ook omdat er geen einddatum gegeven wordt, niet langer gezien kan worden als onlosmakkelijk onderdeel van de demonstratie.

De burgemeester gaat hierin volkomen voorbij aan het feit dat op het Beursplein iedere zaterdag algemene plaats vinden, er dagelijks honderden mensen worden geinformeerd over de wereld en het standpunt van Occupy.  Daarnaast vergeet de burgemeester hierin totaal te kijken naar de nieuwe betekenis van het woord Occupy en de tent als symbool. Voor velen in Nederland is de betekenis van het woord Occupy totaal veranderd en heeft het beeld van een tent op een plein een totaal nieuwe betekenis gekregen: Een symbool van verzet tegen de huidige machtsorde en een symbool van Hoop op verbetering!

 

De burgemeester steld dat in de gesprekken met Occupy er nooit een duidelijke einddatum genoemd is, zelfs niet toen er gevraagd werd naar transparantie.
Echter is iedere keer, ook tijdens het inspreken bij de gemeente, hierover een zeer duidelijk standpunt aangenomen: Occupy Amsterdam zal zolang daar de noodzaak toe is blijven protesteren! Zolang graaiers graaien, zolang de overheid miljarden over de bank smijt naar banken, zolang de bevolking uitgeknepen wordt zal Occupy moeten blijven bestaan.
Recent nog is er weer een miljarden lening afgesloten voor onder afgrijselijke voorwaarden, in plaats dat dit direct   wordt gebruikt de bevolking daar te helpen zal dit via slinkse wijze terecht komen  in de  portefeuilles van corrupte politici en banken. De bevolking wordt echter gedwongen om 22 procent van het minimum inkomen af te staan!
Binnenkort komt het ESM verdrag er aan, en zullen de Europese landen de macht over hun begroting moeten af staan aan het grote ! De kleine man in dit verhaal zal meer en meer aan zelfbeschikking verliezen ten koste van het grote en de mega-banken.
De nood is nog nooit zo hoog geweest! 
Occupy Amsterdam roept iedereen op de komende dagen ons te komen steunen!
Kom de komende dagen langs of doneer zodat wij bijvoorbeeld juridische hulp kunnen bekostigen.

Alle pers medewerkers zijn vanavond welkom op het beursplein om de andere kant van het verhaal te horen!

To be continued…. 

 

TwitterFacebookShare

  15 Responses to “Occupy Amsterdam wederom met ontruiming bedreigd!”

Comments (9) Pingbacks (6)
 1. i think that all of the world needs a new focus and goals,i challange all the peoples of the world to find something that we can use in the coming struggles.i have a idea lets start looking at the universal declaration of human rights,this is a document that was written after the second world war.it was written to prevent what is happening today worldwide,and i know that if we the people tell our governments to start behaving as if they care about the people instead of doing everything the banks say and then using our own police force to make us comply to thier demands,the banks that is.i would like to hear what people think,if you want to reply to me directly my email is: baobab200380@yahoo.com,i will answer all message,love and peace freeman john.

 2. Ik zou zeggen: maak een deal. Nog een afscheidsweekend. Daarna weg. Want je dient ook rekening te houden met anderen. Laat het middel geen doel worden!!

  • Ik zou zeggen: maak een deal. Nog een afscheidsweekend. Daarna weg. Want je dient ook rekening te houden met anderen. Laat het middel geen doel worden!!

   Plus schoongemaakt opleveren. Ik help wel mee. Laat zien dat je meewerking verdiend.

  • Plus schoongemaakt opleveren. Ik help mee. Laten zien dat je medewerking waard bent.

  • @Jooker
   Hier is de DEAL: Gemeente Amsterdam lost de crisis op en we vertrekken.

  • Dat is ook precies wat ik bedoel , het niet op een alternative plek ingaan of zelf zouken naar een alternatieve plek gaat de nieuwe afweging worden voor jurispredentie..
   we hebben al uispraak over demonstratie recht of een demonstratie is gestopt als een burgemeester een evement plant op de zelfde plek.
   De uitspraak is kamp moet weg tentijde van evenment maar demomstratie is niet gebroken dus het kan niet al manier worden gebruikt als reden een demonstratie te breken.
   Groningen is 3 keer verhuist en dat in samen spraak met de BM.
   Rotterdam is een apparte zaak namelijk de aart van het evenement is het gene waar tegen word gedomonstreerd namelijk een door een bank georganiseerd evenement , je zou ubstructie van het evenement als demonstratie kunnen zien.
   iets wat dus gecheckt moet worden of al gechekt is.
   En ik denk dat de issue nu word wat als ze geen andere plek willen om hun demonstratie voort te zetten ook niet zelf met een plek komen.
   Want de BN verbied de demonstratie niet , je mag elke zondag terug komen op het beursplein , aleen de opstelling van nu kan niet langer,
   Groningen is ook verhuist en hebben er electra voor gekregen , je moet het spel wel spelen , maar als je je hand overspeeld heb je niets,
   want wees eerlijk houden we een rechtzaak op principe of kijken we naar de mensen die door de week snachts op het beursplein slapen….
   alcoholisten moet je niet hebben , als er overlast word gegeven door mensen die je niet kan tegen houden moet je je misschien afvragen waarom je er ook al weer stond.

 3. Advocaat vd duivel ,,,,
  Je zou kunnen zeggen dit is te winnen want denhaag is ook gelukt …., maar amsterdam heeft een roemrucht verleden aan incidenten als deze hoe oneerlijk ook worden mee geteld is het misschien verstandiger eieren voor je geld te keizen en te doen wat occupy groningen heeft gedaan……. die mogen blijven staan tot “sint juttemus”
  http://media.rtl.nl/media/financien/rtlz/2012/briefoccupy.pdf
  Een demonstratie kan namelijk worden beeindig op grond van 1 overlast openbare orde , 2 gevaar voor de volks gezondheid , 3 obstructie van verkeer.
  3 verwacht ik wel uit te komen maar 1 en 2? als de hele geschiedenis word mee gewogen word dat op zijn minst lastig…..
  Groningen is 3 x verhuist , ik kom er net vandaan het is een beheersbare plek voor zowel de occupoyers als het gemeente bestuur… en ze hebben electriciteit….
  Zelfrefectie zou kunnen betekenen dat je opzoek gaat naar een beter beheerbare plek.
  daar word niemand slechter van , en hoeft geen gezichtsverlies te betekenen,.
  dat was het afstand nemen van het “shell gebouw” immers ook niet.
  .

 4. Occupy Amsterdam staat al sinds september. Wereldwijd zijn de protesten nog in volle gang tegen het kapitalisme. Maar er wordt meer gedaan. Men geeft vanuit deze plekken een stukje cultuur mee. Veel informatie over hoe het eventueel anders kan. Ook informatie over hoe deze wereld in elkaar steekt. Het occupy kamp is een multicultureel informatie verspreidende “nederzetting” waar iedereen welkom is en daarom ook zo moet blijven!

  Met vriendelijk groet,

  Jordy van der Weele

  • “Occupy Amsterdam staat al sinds september.”
   17 en 18 september stond er ook een tentenkampje, dit was Yes We Camp! Occupy Amsterdam staat er sinds 15 oktober.

   “maar amsterdam heeft een roemrucht verleden aan incidenten…”
   Precies waarom men goed moet gaan denken over of wel of niet een rechtszaak hier van te maken. In de ene hand hebben we het recht tot en in de andere hand de geschiedenis van het plein.

   Persoonlijk denk ik dat het wijs is inderdaad de bekende eiren voor ons geld te kiezen en door te gaan naar de volgende fase, Van der Laan heeft immers niet in de brief laten weten dat het plein niet meer als basis voor evenementen, bijeenkomsten, e.d. te kunnen gebruiken. Het is, zoals Frank K. al stelde, de manier waarop en is het kamp een doel of een ‘middel’. Een middel tot wat is dan de vraag en hoe kunnen we andere middelen inzetten (technieken) om 1. mensen te bereiken en 2. informatie te delen over b.v. evenementen die gaan plaats vinden de komende tig Jaar.

   immers: het huidig systeem is er nog wel even en is echt niet einde van dit jaar ‘even gefixed’.

 Leave a Reply

(verplicht)

(verplicht)


− 2 = six

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>