Mar 092012
 
rechter-verbiedt-staking-bij-equens

De die FNV Bondgenoten bij Equens in Utrecht wilde organiseren, is donderdag door de rechtbank in Utrecht verboden. Equens is een bedrijf waar een groot deel van het betalingsverkeer in Nederland wordt verwerkt.

Hiermee geeft de rechter eigenlijk aan dat het betalingsverkeer een publieke dienst is gelijkwaardig aan brandweer, politie en zorg. Het is goed om te zien dat nu eindelijk erkend wordt dat betalingsverkeer een publieke dienst is. Het ruilen van diensten & goederen is dan ook een pilaar waarop een georganiseerde samenleving gebaseerd is. Het bevreemd mij echter dat publieke diensten niet mogen staken. Dat betekent dus dat werknemers in deze sectoren vogelvrij zijn? Dat een werkgever van alles mag doen want er kan immers niet gestaakt worden. Dus omdat de functie cruciaal is moet een werknemer alles slikken? Nee het zou andersom moeten zijn: als deze werknemers dan zo’n waardevolle positie voor andere mensen bekleden in de samenleving zouden ze juist zo goed behandeld moeten worden zodat er geen reden tot staken is.

En laten we eens kijken naar de volgende inconsistentie in dit beleid. Als betalingsverkeer en dus een publiek middel is waarom mag dit dan in de handen van privé ondernemingen gelegd worden? Zijn er juist geen risico’s op beschadiging van de samenleving indien het omgaan met publieke diensten bepaald wordt door commercie, door winst? Zijn er juist geen risico’s indien men ontevreden werknemers heeft in deze sectoren die gefrustreerd en ongemotiveerd naar het werk moeten?

Geld dient als geheel als publieke dienst gezien te worden, centrale banken en geld creatie dient onder invloed te staan van de bevolking. Geld is een sociale voorziening waarmee wij ruilen om onszelf in basisbehoeftes te voorzien. De bevolking heeft ooit een politiek laag aangesteld om ons te bewaken tegen hebzucht en die politiek stelt weer een wetgeving en wetsuitvoering in die ons moet beschermen tegen het graaien van anderen, hetzij van je autoradio of hetzij van je salaris. Echter op dit moment dient die politieke laag het geld en niet de belangen van de bevolking. Deze uitspraak laat weer zien dat de heersende gedachtewijze is dat geld belangrijker is dan mensen.

Het is meten met 2 maten: Als er geld te verdienen valt, is iets privaat. Echter zodra er geld te verliezen valt, is het publiek. We zien dat gegeven terug in alles wat geprivatiseerd wordt. Met welke maat dan ook, het is mateloos onbeschoft om zo met je belastingbetalers om te gaan. En dat is dus waar over gaat. Het feit dat je totaal geen invloed meer hebt op de politiek. Dat we ons niet meer identificeren met de heersende politici omdat zij elke vorm van empathie en sympathie lijken te ontbreken en constant partij trekken voor de grote kapitaalhouders. En dat is dus waarom niemand zich meer interesseert voor politiek en dat is dus waarom iedereen verontwaardigt is.

Wij worden niet vertegenwoordigt. En vertegenwoordiging is juist de essentie van een “representatieve democratie”.

 

TwitterFacebookShare

  5 Responses to “Verbod staking bij betaalbedrijf Equens is erkenning van geld als sociale voorziening”

Comments (3) Pingbacks (2)
  1. ESM komt dr ook nog aan he Mario ;) Dus voorlopig niet ;)

  2. “Het is meten met 2 maten: Als er geld te verdienen valt, is iets privaat. Echter zodra er geld te verliezen valt, is het publiek.” MEER DAN DAT !!! Geldschepping zelf is ook is geprivatiseerd.
    Dit is 100% de omgekeerde wereld.
    Wanneer wordt eens tijd dat de rechter private geldschepping verbiedt?
    Geldschepping hoort bij de overheid en niet bij de Federal Reserve.

 Leave a Reply

(verplicht)

(verplicht)


3 + three =

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>