Mar 072012
 
piggy bank

Tijd om te veranderen

We zijn het er allemaal over eens dat de wereld anders moet. Het model van oneindige groei is niet toepasbaar op een eindige wereld. Er gaat een gevoel van onmacht rond over de wereld, onmacht over het verder beperken van onze vrijheden en het verder beroven van onze meerwaarde en eigenwaarde. Van de 100% die je waard bent, zie jij hoogstens 1% terug en 99% van alles wat doet of maakt gaat naar 1% rijken. Rijken die ver voor jouw geboorte en de geboorte van jouw ouders of hun ouders al de hele wereld verdeeld hebben onder elkaar. Alles is al in bezit van iemand, elk grassprietje elk zandkorreltje, en zo zal ook jouw kind geboren worden in een wereld van anderen met een dikke kunstmatige naar die rijken toe, die ontstaan is door hun eigen corruptie. En erger nog naarmate de “crisis’ toeneemt worden er steeds publieke voorzieningen afgebroken ten gunste van de rijken. Dus na 400 jaar extremistisch kapitalisme van werken, sparen en zijn we geen centimeter verder. We hebben 400 jaar lang welvaart geproduceerd en het allemaal laten afpakken door bedrijven en politici die als “nieuwe adel” het feudale systeem van kapitaal en macht centralisatie in stand houden.

Rijken zijn niet gebaat zijn bij de oplossingen van gelijkwaardigheid, eerlijke verdeling en duurzaamheid. Nee zij bestoken ons liever met wetten om ons klein te houden. Wetten zoals en ESM die je en je middelen afnemen, zodat de kunstmatige armoede door oneerlijke verdeling nog generaties in stand kan worden gehouden.Waar de rijken in de middeleeuwen nog kasteelmuren en privelegers hadden om ons van hun roofbuit weg te houden, zo hebben ze nu een overheid om dat voor ze te doen. Wij mogen enkel elke 4 jaar kiezen wie onze ketting vasthoudt. De kasteelmuren zijn vervangen door onze eigen angsten en begeertes.

Je kan dit knagende gevoel van onmacht alleen oplossen doorwat te gaan doen aan die onmacht. Door nu in 2012 op te staan als mens, als individu, als iemand die zich hard maakt tegen het anti-sociale gedrag in de top.  En hoe meer mensen nu die stap nemen, hoe meer mensen zich bij je aan zullen sluiten. Wacht dus  niet,  jouw persoon kan het verschil maken! Deze wereld moet anders en kan anders want er is genoeg voor iedereen maar niet voor iedereens hebzucht.  Er is genoeg kans om jezelf, datgene waar je nu echt voor staat, te laten zien. Verbind, activeer en overstijg je eigen drempels, de tijd van verandering is nu!

Elke woensdag is er een discussie avond.
Elke donderdag is er een rally in Den Haag om 14:00 op Het Plein: De dag van verandering
Donderdagavond in de oneven weken is er College, zie het hier: http://www.occupyamsterdam.nl/2012/02/05/3046/
Op zaterdag zijn er acties, openbare actiebesprekingen, protestbijeenkomsten en de openbare vergaderingen.
Er komt bijvoorbeeld het weekend van 17 en 18 maart , de 17de over duurzaamheid en de 18de over ESM
Elke zondag om de week zijn de landelijke meetings
Er wordt gewerkt aan voorbeeldoplossingen dmv Occupy permacultuur
In maart, April en Mei komen de nieuwe bezettingen eraan, wereldwijd!
En dat Goldman Sachs neerstrijkt in en ons de gelegenheid bied een duidelijk punt te maken
En er zijn nog veel meer initiatieven op landelijk nivo, Houd daarom scherp de in de gaten op: http://www.occupyamsterdam.nl/calendar/

houd ook de volgende sites in de gaten van onze vrienden voor events, en opinie:
http://onl.nu/nl
http://occupytv.nl/
http://occupythenetherlands.nl/
http://www.occupywaarjeookbent.nl/

De eerstvolgende actie is donderdag middag 14:00 op Het Plein, zie de details bij onze vrienden op: 
http://www.occupywaarjeookbent.nl/de-eerste-donderdag-van-de-verandering/

TwitterFacebookShare

  5 Responses to “Tijden van verandering”

Comments (3) Pingbacks (2)
 1. Hebzucht en idealisme kunnen een mens ertoe brengen dingen te doen die iemand normaal niet doet.
  Mensen kunnen met idealisme makkelijk worden aangezet tot geweld. Hebzucht blijkt een goede manier om het allemaal stiekum te kunnen doen.

  Dat kost echter een hoop geld.

  Ik weet welk mechaniek er gebruikt wordt om “geld te verdienen” en ik denk dat het op dit moment illegaal gebruikt wordt maar daarin sta ik behoorlijk alleen. Het komt erop neer dat als je geld gebruikt je daarvoor iets terugbetaalt. Alle mensen die er geld mee verdienen hebben meer zeggenschap dan ik en ze zullen iedereen vertellen dat er niets aan de hand is.

  Toch blijf ik volhouden dat als je de toekomst, zekerheid, afhankelijkheid en het belang van een Land/Volk uit handen geeft aan een stelletje particulieren die het geen ene malle moer interresseert hoe het met dat Volk gaat dat je dan kan verwachten dat dat verkeerd gaat.
  http://www.dewereldmorgen.be/artikels/2012/03/14/directeur-goldman-sachs-neemt-ontslag-bank-toxischer-dan-ooit

  Een eigen Volk en Land kenmerkt zich door onafhankelijkheid; Door het uit handen geven van het GELDBEHEER ontstaat afhankelijkheid. Dit zou, om het eigen Volk te beschermen, op het bovenste niveau, bij wet verboden moeten zijn.
  Toch is het toegestaan. Het gaat om het woord “bank” in de Amerikaanse Federal Reserve Act van 1913. Dit gebeurde in 1978 in Nederland.
  Die “bank” is namelijk een particuliere commercieele onderneming en vervangt de staatsbank.
  Hierdoor wordt de afhankelijkheid van een heel Volk bij bankiers (prive-personen) gelegd en dat die er niet zo’n vriendelijke bende van hebben gemaakt moet na twee wereldoorlogen en totale chaos ondertussen duidelijk zijn.

  Wordt het niet eens tijd dat die bankiers daarop worden aangesproken of nog beter: kan die wettekst niet gewoon met Landsbank of Staatsbank worden aangepast (omdat ondertussen overduidelijk is aangetoond dat het Volk er nadeel van heeft) zodat het Volk weer onafhankelijk kan worden. Eigen beheer. Een regeringsleider die het voor het Volk wil doen zou dat waarschijnlijk wel doen, denk ik. Of mogen regeringsleiders dat niet?
  Als we die aanpassing dan met terugwerkende kracht kunnen verrekenen is het helemaal mooi.

  Die bankiers zouden bijvoorbeeld genoegen kunnen nemen met een (riant) salaris (volgens CAO) voor de superverdieners wat geregeld wordt door een “Wereldcommissie” en meer niet, dus geen bonus, ja, een fruitmand; De winsten die overblijven na aftrek van salarissen en andere onvermijdelijke kosten moeten in een potje voor rampen en andere noodhulp. En dan bedoel ik niet een groot bedrag dat als hulp tussen banken heen en weer geschoven kan worden maar kleding, voedsel, medische hulp, tenten en water ed.

  En kunnen we die “particulieren” anders geen belasting laten betalen over het geld wat ze aan ons Volk “verdienen”?

  Er zou eens wat aan gedaan moeten worden. En volgens mij kan dat, maar wie ben ik?

 2. Mensen we gaan het doen met zijn allen!! hand in hand… schouder aan schouder!

 3. He he dit is een waar woord .
  In nederland is dit even versneld sinds ongeveer 1995 .
  De gore oorzaak hiervan is de partij die van diezelfde 1% is en
  waarmee ze in nederland het bestuur/regiem in handen hebben .
  Je kunt wel raden welke politieke partij dat is .
  De VVD natuurlijk .
  En zij hebben andere grote partijen ook in de toplaag overgenomen.
  Kijk hiervoor maar naar de bestuurders van CDA en PVDA .
  1 daarvan wist niet hoe snel hij de belasting gelden naar de banken moest
  sluizen toen deze dreigde om te vallen .
  En een vroegere bestuurder van de CDA die zelf het verdrag van Maastricht heeft gelobbied
  en zelf een groot industrieel is
  Zo zijn en blijven die rijken aan de macht hier .
  Totdat wij 99% wakker worden en met zijn allen op slechts 1 partij stemmen
  zodat wij niet meer onmachtig over veel partijen zijn verdeeld.
  Dan gaat het verdeel en heers trucje van die rijken niet meer langer op !!!!!!
  SP stemmen dus met zijn allen

 Leave a Reply

(verplicht)

(verplicht)


− one = 6

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>