Mar 062012
 
schoonmaakVU6

In navolging van de in de Universiteit van Utrecht is op maandag 5 maart de Vrije Universiteit in bezet door de . De hebben nog steeds van deze regering en zijn bezuinigingen als antwoord op de bankencrisis. Het is een systeem van onderdrukking en uitbuiting waarin kunstmatige armoede wordt gemaakt ten behoeve van goedkope CAO’s.

De duurt nu al 10 weken en zijn een toonbeeld in vastberadenheid en doorzettingsvermogen. Daarom is het zaak om achter deze acties te gaan staan als mens, als individu. Het begint namelijk bij de schoonmakers, onderwijzers en de zorg maar als we dit accepteren ben jij ook binnenkort aan de beurt voor een herziening van je rechten.

Lees hieronder het verslag zoals geplaatst door redactie socialisme.nu, maandag 5 maart 2012.
“Na de Universiteit Utrecht vorige week, is vanochtend de Vrije Universiteit (VU) bezet door schoonmakers, studenten en universiteitsmedewerkers. De staking is inmiddels de tiende week ingegaan. Waar men Utrecht met veel moeite weet binnen te komen, loopt het in Amsterdam volledig anders.”
http://socialisme.nu/blog/nieuws/24367/vrije-universiteit-bezet-door-schoonmakers-en-medewerkers/   Door Sjerp van Wouden

Het vervolg verhaal staat hier:
“Het management van de VU heeft vanmiddag en vanavond geprobeerd de bezettende schoonmakers, medewerkers en studenten weg te jagen. De actievoerders houden de rug recht: ‘Wij blijven hier!’ Pas als alle eisen zijn ingewilligd kan er gepraat worden over een vertrek. Ondertussen is er een drukbezocht programma, met solidariteitsverklaringen van docenten tot aan schoonmakers in Griekenland.” 
http://socialisme.nu/blog/nieuws/24444/schoonmakers-laten-zich-niet-intimideren-vu-blijft-bezet/
Door Sjerp van Wouden

Zie voor mainstream media:
AT5: http://www.at5.nl/artikelen/77251/schoonmakers-slapen-op-de-vu

VU site: http://www.vu.nl/nl/nieuws-agenda/nieuws/2012/jan-mrt/schoonmakers-bezetten-hoofdgebouw-vu.asp

Nieuws.nl: http://economie.nieuws.nl/685968/duizenden_schoonmakers_bezetten_vu_en_iss

Foto’s: Bezetters in de VU, 5 maart 2012. (bron: http://socialisme.nu/blog/)

De grote collegezaal van de VU bezet door honderden schoonmakers, gesteund door studenten en sympathisanten

Stakende schoonmakers krijgen tijdens de bezetting solidariteitsbetuigingen van o.a. (v.l.n.r.) Maina van der Zwan (IS), Ko Hartman (kaderlid Abvakabo bij GVB Amsterdam), Dimitris Pavlopoulos (Universitair Docent VU) en Maureen van der Pligt (gemeenteraadslid SP Amsterdam)

In de rij bij de VU voor een gezamenlijke lunch

College aan honderden stakers over de vakbeweging, door stakingsdeskundige Sjaak van der Velden (foto boven en direct hieronder)TwitterFacebookShare

  One Response to “Bezetting VU amsterdam, Schoonmakers laten zich niet intimideren!”

     Leave a Reply

    (verplicht)

    (verplicht)


    1 × = five

    You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>