Mar 022012
 

‘Whoever controls the media, controls the mind.’
~Jim Morrison

Farrakhan valt uit naar de pers in de VS  en zegt dat ze eerlijk verslag zouden moeten doen van de feiten. Daarbij geeft hij een groot compliment aan de beweging. Eerder werd hier al aandacht gegeven aan het artikel: “Wie bepalen in het nieuws in Nederland?“ Daarnaast laat ook het artikel: “Eigenaar NU.nl: Bilderberger, trilaterist en CIA-agent“ pijnlijk zien hoe weinig onafhankelijkheid de media in Nederland heeft. Ze zijn helaas vooral een verlengstuk van de 1% en vertegenwoordigen helemaal niet de belangen of de ware meningen van het gewone volk. Dit laat zien dat de boodschap van Farrakhan gericht aan de mianstream media in de VS maar al te zeer ook opgaat voor een groot gedeelte van de Nederlandse pers. Enige publieke omroepen zoals. o.a. VPRO Tegenlicht uitgezonderd.

 

Bilderberg, Triliteral Commisson, BIS Bank, allemaal voorbeelden van machtscentra die nooit in de mainstream media aan bod komen.

De Nederlandse pers wordt grotendeels gecontroleerd door de bankenelite en de corporatocracy, bijv. via de aandeelhouders die winsten willen zien wat natuurlijk rechtstreeks in tegenspraak is met een “vrije onafhankelijke pers”. Ook vindt controle plaats door advertenties van grote bedrijven in de media die deze advertenties bij eventuele negatieve publicaties door die media over dat bedrijf terugtrekken. Zo wordt kritisch zijn dus direct bestrafd en niet kritisch zijn beloond. En als laatste zijn veel persbedrijven net als andere bedrijven leningen aangegaan bij de banken en dus direct afhankelijk van deze instituten voor hun voortbestaan. Kritiek hebben op deze banken en mensen uitleggen hoe het huidige economische systeem daadwerkelijk werkt bijvoorbeeld zou kunnen betekenen dat krediet wordt ingetrokken en zo het hele bedrijf ten onder gaat. Wie betaald bepaald!

Zie voor een uitgebreide analyse van de Nederlandse pers en hoe sterk de banken hier invloed op hebben deze aflevering van De Wereld Verklaard, ook laten ze zien dat er niet eens “grote complotten” nodig zijn maar lichten ze toe hoe dit heel natuurlijk zo kan groeien:

 

Oplossingen(?): Denk heel goed na of je nog wel energie en wilt steken in mainstream media. Een krant is zo opgezegd, een tv zo weggedaan. :-)  De alternatieve nieuwsmedia zijn met dank aan het internet snel aan het groeien. Overzichten van deze onafhankelijke media zijn o.a. te vinden via: grenswetenschap.nl/veld.asp en oudemedia-nieuwemedia.nl. Daarnaast zijn qua internationale televisie Russia Today & Al Jazeera aan te raden om een wat breder beeld te krijgen van de situatie in de wereld. En als laatste zijn er via het internet overal interessante documentaires te vinden waar meer van te is dan het gemiddelde tv programma. Verdere tips zijn van harte welkom in de reacties.

Aanverwante artikelen:
-) Oorlog is cashen voor de 1%
-) Iran gisteren en vandaag
-) Hernieuwbare energie inplaats van oorlog
-) Armoede in de VS in beeld 

TwitterFacebookShare

  7 Responses to “Gebrek aan onafhankelijke media in Nederland”

Comments (7)
 1. Hebbe jullie gehoort van burgersjournalistiek. Iemand vertelde mij. Alle mensen mogen zelf nieuws schrijven. Ook onderdrukte mensen hun verhaal vertellen.Dat is goed voor de demokratie van nederland. Maar sommigen normale journalisten van het nieuws willen dat niet. Hun denken dat normale mensen geen goed nieuws kunnen maken.Dat hun nieuws niet opjektief is. Ik vindt dat Occupy moet mensen nieuws laten maken.

  • Myriam dat is al wat we doen!

   Wil je helpen het medianetwerk uitbreiden? Word Occupy vertaler, verslaggever of blogger. Verspreid je ideeën via alle media die je hebt en doe wat jij gelooft dat werkt!

   We hebben ook mensen nodig met kennis om het nieuwe medianetwerk te helpen uitbreiden. Als je media vaardigheden hebt, dan kun je altijd deelnemen aan deze oproep! Stuur een mailtje naar: info@occupyamsterdam.nl

   Lees ook: join us! http://www.occupyamsterdam.nl/join-us/

 2. Al Jazeera en vooral Russia Today zijn verre van onafhankelijk. Zou zuinig zijn op de pers die we nog hebben, die kun je met een positieve insteek veel beter bereiken. Vantevoren de pers verketteren zal zeker niet voor veel media-aandacht zorgen. En al die gesegmenteerde ‘nieuwskanalen’ op internet zullen dus ook geen groot publiek bereiken, de betrouwbaarheid en kwalitiet daargelaten. En sta je dus uiteindelijk voor 1% eigen parochie te spreken en dat lijkt me niet de bedoeling. Er zijn inderdaad vele vormen van gecontroleerde media via de reguliere kanalen, maar zeker niet altijd. Zo is alles wat via Nieuwpoort komt zwaar gemanipuleerd, maar dat zelfde kan gezegd worden van RT dat niets anders is dan een moderne stoorzender uit Rusland. Zelfde receptuur als Fox Nieuws, zwaar door de overheid gemanipuleerd. Kortom: Ik vind dit allemaal wat negatief gesteld maar vooral de aanbeveling RT zou je als Occupy niet willen…Voor het karretje van Rusland gespannen worden is minstens net zo naar als voor het karretje van Amerika. Verder juich ik de onafhankelijke nieuwsmedia alleen maar toe, mits er niet teveel vliegende schotels passeren. Want dan haakt 90% met mij af, echt waar. Succes met alle acties, ik vind dit mooi.:)

  • He Kees, het staat er wellicht wat raar in ons stuk maar we willen zeker niet beweren dat RT of Al Jazeera onafhankelijk zijn. We zeggen hier alleen dat het goed is die te bekijken om een wat breder beeld van het nieuws te krijgen juist omdat zij vanuit hun standpunt kijken met uiteraard ook een bepaalde achtergrond en propaganda. Het is echter beter om naast CNN en BBC ook hun standpunten mee te nemen omdat je zo de standpunten van de VS en de UK een beetje tegenwicht kunt geven.

   Verder denk ik dat de occupy vooral zelf goed moet werken aan eigen media. En verder lijkt de publieke omroep in Nederland het gelukkig wel redelijk goed te doen. Toch fijn te zien dat dat enigszins werkt. :-)

 3. Occupy media en Livestreams schitterden door hun afwezigheid bij de gisteren 3 maart plaatsgevonden boekenpresentatie van Doodlopende weg, de nieuwe werkelijkheidsroman van Slobodan Mitric over de ware toedracht op de moord van Theo van Gogh, uitgegeven door, let wel, de niet-commerciële Willehalm Stichting. Leuk om de mainstream media aan te vallen als onafhankelijk, maar als er dus nu, zoals gisteren, een event op het Beursplein plaatsvindt dat massaal door de bovengrondse media werd geboycot, dan zet ik mijn vraagtekens daarbij.

  • Het siert de Occupy media en Livestreams juist door hier niet bij aanwezig te zijn. Occupy is niet bedoeld om complot theorieën te promoten nog voor commerciële boekpresentaties.

 4. Uitnodiging om mijn boekpresentatie op het Beursplein zaterdagmiddag as. van “Doodlopende weg – Waarom de Nederlands geheime dienst haar top geheimagent Theo van Gogh heeft vermoord”, de nieuwe werkelijkheidsroman van Karate Bob op te nemen, om te laten zien dat jullie wel onwelgevallige boeken over de beerput onder de 1% willen bespreken en desnoods bevorderen. Ik heb bij AT-5 vanmiddag bij de redactie een persbericht “Orders van hogerhand”, folder, boek en visitekaartje afgeleverd, maar hoe groot is de kans dat ze een misdaadsverslag zullen opnemen waarin o.m. de voormalige burgemeester krokodillentranen liet vallen op de Dam na de moord, en dat er voor de moord op de Javastraat een openbare huldiging van de prins des doods plaats gevonden heeft?
  In ieder geval kon ik dat zeggen tijdens een tien minuten lang interview op Radio Amsterdam FM verleden week (zie hun website voor het interview onder de titel De nieuwe roman van Karate Bob : Doodlopende weg. Voor dat persbericht zie mijn uitgeversblog.

 Leave a Reply

(verplicht)

(verplicht)


five × = 5

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>