Feb 192012
 

Eerder werd al een artikel van Ad Broere hier overgenomen, dit keer een interview op film.  Op http://adbroere.nl/artikelen is een overzicht van zijn artikelen te vinden. Daarnaast is Ad Broere auteur van Een Menselijke Economie en Ending the Global Casino. Twee boeken die alle politici en economen in Nederland zeker eens zouden moeten lezen en wijzelf natuurlijk ook.

Recent won Ad Broere de Frontier Award en hieronder in deze van de uitreiking legt hij nog eens duidelijk uit hoe bizar ons huidige systeem nu werkt en dat dit moet stoppen.

 

Maar goed de vraag is dus duidelijk. Hoe kunnen we het anders doen?  Hieronder de trailer van de film The Economics of Happiness, een prachtige positieve en inspirerende documentaire over oplossingen waar we zelf al mee aan de gang kunnen en weg kunnen stappen van ons huidige systeem. Op http://www.theeconomicsofhappiness.org/ de website.

 

Ook in Nederland zijn er al een groepen druk bezig met zaken te re-localiseren.
permacultuurnederland.org houdt zich bezig met , drinkwater, etc te relocaliseren
transtitiontowns.nl heeft inmiddels al vele groepen in Nederland die gezamenlijk bezig zijn met lokale structuren te vernieuwen en op te zetten.
spullendelen.nl laat mensen gemakkelijk elkaars spullen delen.
letshec.nl laat mensen hun tijd met elkaar uitruilen zodat de tussenstap van niet eens meer nodig is.
strohalm.nl geeft aan dat er 37 lokale ruilgroepen (LETS) in Nederland bezig zijn en hebben open source software beschikbaar zodat meer mensen hier gratis lokale ruilsystemen mee kunnen opzetten.
Het boek Local Money, How to Make it Happen in your Community is ook een echte aanrader!

Kortom er is werk te doen! :-)

 

TwitterFacebookShare

  15 Responses to “Ex-Bankier doet een boekje open”

Comments (9) Pingbacks (6)
 1. Het Ad Broere filmpje legt het nou eens gewoon in begrijpelijk Nederlands uit! Het wil namelijk niet zeggen dat als je van een organisatie (bv bank) niet hebt gehoord dat je er geen last van kan hebben, het meeste gebeurd buiten zicht vooral als het het daglicht niet verdragen kan. kortom goede bijdrage.

 2. Mooi stukje , maar hebben sommige wel geluisterd wat deze man zegt.
  hij zegt sluyit alianties met lokale overheden , zei zitten net zo vast als jullie , het is een kleine groep maar als je je laat verdelen door LINKS/RECHTS ..
  wij zij is dat PRECIES wat deze mensen willen ,, janken om tent of geen tent is PRECIES wat deze mensen willen zien , janken over de pensioen leeftijd maar niet verder kijken waardaar dat komt is PRECIES wat deze mensen willen zien!
  Je laten aresteren op het BP is PRECIES wat deze mensen willen zien…
  Wil je dit oplossen word VOLWASSEN , ga niet zeuren over de groep “rijke” kijk eerst eens of ze wel echt zo rijk zijn of dat de media je dat laat geloven ,, want die bank die deze man beschrijft heb ik nog bijna niet gehoord :) ….
  Dus jongens stop met wijzen zoek gelijk gestemde3n in alle lagen van de bevolking!

 3. Beste Douwe ,
  Ik vind deze informatie erg groots.
  Ik zou willen dat het aankondigen van acties boven alle berichten komen te staan.
  Dit is de laatste tijd echter niet het geval .
  Kun jij via een DIV trucje in WP zorgen dat actie aankondigingen altijd positie hebben
  net boven deze berichten .(heb zelf ook zo’n trucje wel eens in wp gedaan is makkelijk)
  Anders sneeuwt het actievoeren onder en komen er daardoor minder mensen aan hun
  info over de acties op Beursplein???? daardoor komen er dan ook minder mensen naar toe!!!! Graag een reactie hierop .

 Leave a Reply

(verplicht)

(verplicht)


5 × = thirty five

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>