Feb 152012
 

In navolging van het van 11 februari vind ook op 25 februari een plaats.
Doelen:
- De kennis van de bevolking verrijken over ACTA en internetcensuur.
- Ons standpunt over ACTA duidelijk maken.
- Na dit protest zal de strijd niet over zijn, er zullen nog meer volgen.
 

Nu de Tweede Kamer een motie zal aannemen om ACTA niet aan te nemen, indien het niet grondwettelijk blijkt is er een mooie slag geslagen. De strijd is echter nog niet gestreden: pas als ACTA volledig van de baan is kunnen wij onze overwinning vieren!
ACTA,
Anti-Counterfeiting Trade Agreement.

Velen zullen reageren met een ‘wat is dat’. Dat is geen goed voor Nederland en de rest van en ook de rest van de wereld.

De organisatie achter ACTA wil het internet een ‘veiligere en legalere’ plek maken, maar willen dit doel nastreven met belachelijke en zelfs idiote idealen. Zo zou op het illegaal in bezit hebben van een lied en deze op je website hebben staan al een gevangenisstraf van 5 jaar komen te staan. Dit is echter maar een van de vele voorbeelden.

Polen gaat ons voor, daar is ACTA al getekend. De polen trekken massaal de straten en pleinen op om nog een laatste tik uit te delen. Samen willen ze het internet open en vrij houden. De regering kan dit niet blijven negeren.

Vandaar het initiatief “ACTA Protest !”, Nederland is ook bezig met onderhandelingen, ze wachten echter op de ‘Volksvertegenwoordiging”.
Het is voor ons nog niet te laat om dit tegen te gaan, maar hier hebben we grote getallen aan hulp voor nodig.

We roepen iedereen op om mee te doen, protesteer mee en verspreid informatie! We zullen samenkomen op De Dam in Amsterdam.

Expect us.
Planning:
- We ontmoeten elkaar rond 12:00 op De Dam, Amsterdam
- De manifestatie zal rond 17:00 afgebroken worden, uiterlijk 18:00 moet het protest opgebroken zijn.
- Naderhand eventueel uitgaan of het gezamelijk bezoeken van kroegen valt niet meer onder het protest, dit is dus eigen verantwoordelijkheid.

Afspraken:
1. Blijf altijd rustig, gebruik nooit geweld. Laat je niet opfokken door omstanders en/of drukte.
2. Wees aardig en behulpzaam tegen de eventuele agenten, dit is een vreedzaam protest.
3. Toon je gezicht en/of legitimeer je als de agenten daar om vragen.
4. Deze manifestatie is een samenkomst van individuen die dezelfde mening delen. Iedereen is welkom als individu, maar dit evenement wordt niet gebruikt om te lobbyen voor je eigen partij/groepering!

Wat doen:
- Neem zelf flyers/spandoeken mee. (i.v.m.vaak beperkte schrijfruimte kun je mensen doorverwijzen naar www.WatisActa.nl voor meer informatie)
- Zorg voor eigen vervoer
- Zorg voor eigen voedingssuplementen en drinken, bijvoorbeeld Cola etc. deze worden niet door de organisatie klaargezet.

_______________________________________________________
Teken de petitie voor het EU parlement!: http://www.avaaz.org/en/eu_save_the_internet_spread/

Meer informatie over ACTA:

www.WatisActa.nl

Korte YouTube uitleg (Met dank aan Vincent Polak) [Nederlands ondertiteld]: http://www.youtube.com/watch?v=gd88oBuOgRo
Wikipedia: http://nl.wikipedia.org/wiki/Anti-Counterfeiting_Trade_Agreement

https://www.facebook.com/events/372873569409067/

TwitterFacebookShare

  6 Responses to “Oproep 2e Acta Demonstratie!”

Comments (4) Pingbacks (2)
 1. Tip:
  Iedereen (bijna) kan nu met de trein op zaterdag naar Amsterdam reizen…… à € 12,99

 2. Godzij dat gaat ACTA in Nederland niet door.

  • Hey Usenet,

   we moeten niet te vroeg juichen ! De Tweede Kamer heeft het hierin alleen over een motie die aangeeft ACTA niet te willen aannemen als het ongrondwettelijk blijkt te zijn.

   Dit betekend dat ze dus gewoon een vrijbrief hebben om te oordelen dat het wel zo is en de wet alsnog aan te nemen. Zaak is dus dat er door geprotesteerd wordt totdat ACTA volledig en voorgoed van de baan is !!!

   Iedereen weet wat ze met de “Grondwet van Europa” hebben gedaan na het referendum……….

  • Er is inderdaad niet echt veel zin om hierin mee te gaan maar het gevaar is nog niet geweken. De 2e kamer is aan de wankel geraakt door de diverse demonstraties. Actievoeren help dus wel degelijk maar we moeten wel vol houden! want de aanhouder wint. probeer je zelf goed te informeren wat acta precies inhoud opdat als je gevraagd word waar staan jullie tegen te demonstreren dat je dit kan uitleggen, de gemiddelde voorbijganger heeft echt geen idee wat de gevolgen zijn van dit soort praktijken. :) een creatief mens bedenkt hooguit 1 à 2% zelf de rest heeft deze zelfde persoon bewust of onbewust van een ander. mag deze persoon dan alles claimen? opdat jij niet verder kan/mag ontwikkelen? ;(

 Leave a Reply

(verplicht)

(verplicht)


7 − = zero

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>