Feb 152012
 

Wegens gebrekkige notulisten estafette hier mijn eigen aantekeningen van de .
Speciale gasten van vandaag : Occupisten uit Amerika, Zwitserland en Den Haag !

Ingebrachte punten

-Paul Dijkstra wil binnenkort een podium en benodigde apparatuur elke zondag tussen 16:00 en 18:00 verzorgen zodat er weer theater / sprekers / muzikanten kunnen optreden. In ieder geval tot Pinksteren. Stephan zal samen met Paul bekijken hoe dit op te starten.

-Aankondiging AAA : Als reactie op het Griekenland verhaal waar 20% op de min. lonen bespaard dient te gaan worden  om de schulden terug te kunnen betalen komt er een Griekse vlag en willen we verhalen verzamelen van Grieken om een breder beeld te krijgen wat er speelt. Ook uitzoeken waar nog wel veel aan uit gegeven wordt (bv oorlog materiaal??) maar niet op bezuinigd. Mocht iemand Grieken kennen die hieraan willen meewerken graag ik contact brengen met Gijs.

- Financiën : Zoals besproken en aangenomen wordt financiën in 4 onderdelen verdeeld. Eten, Energie, Container, Flyers etc. Voor acties.

We staan nu in de plus, de exacte gegevens heb ik niet opgeschreven, maar zullen vast ergens te vinden zijn. Anders kun je contact opnemen met het financiële team.

Bonnetjes achteraf worden niet vergoed, 10uur avonds kun je bij infostand contact opnemen met de werkgroep financiën.

Meerdere reacties nu container niet meer aanwezig is.

Over het eten : voorstel om het geld te gebruiken voor als er acties, workshops, lezingen etc zijn. Zodat we koffie, thee, broodjes etc hebben met elkaar. Is hiervoor een werkgroep eten voor nodig?

Over de container : hebben we niet een openstaan ?
vele mensen hebben nog onbetaalde bonnetjes.
Verschuldigde bedrag is al afgelost, dit wordt nog uitgezocht.
Moet Frank hier niet bij zijn.

Over acties : kan het geld dat voor de container wordt uitgetrokken naar acties, want daar zijn we uiteindelijk mee bezig om zo het bewustzijn en dus verandering te bewerkstelligen.

Kan het potje container niet een potje spaargeld worden?

Hierover wordt volgende week verder gediscussieerd, dus voor een ieder die hierover wil nadenken : doen en kom volgende week langs.

- Bezetting : gaat weer de goeie kant op. Tent is lekker warm en er is een goeie sfeer. Nog steeds last van te veel drank drinkende mannen. Meer slaapspullen zou fijn zijn aangezien er toch elke keer spontane slapers van andere occupies langs komen. Wordt oproep geplaatst op website.

Voor overdag zijn nog steeds mensen nodig om de informatie stand te  “bemannen” Je hebt daar een warm kacheltje en veel aanspraak en met veel is het weinig werk…

- Stroomvoorziening : Voorstel om stroom via de fietsenstalling te regelen. Hiervoor zou een stroommeter tussen de stalling en het kamp geplaatst moeten worden. Een aantal mensen gaan dit uitzoeken en komen daar volgende week op terug. Er zou €100 inleg voor nodig zijn, dat zal er komen, maar eerst maar uitzoeken hoe en wat. Moet / wil / is hiervoor e.v.t. een werkgroep energie voor nodig om bv uitzoeken of zonnepanelen gesponsord kunnen worden. Hoe gaat het met de waterstof  motoren van Rik de Peacekeeper? (nog geen contact)

- Occupy broedplaats is goed bezig. Nu een kleine serieuze groep en over 2 weken wordt de aanvraag ingediend. Als ze klaar zijn, willen ze wel een presentatie geven aan de rest.

Hierop een reactie dat er 1,5hectare grond in de bossen bij Nijmegen evt gebruikt zouden kunnen worden voor permacultuur en dergelijke.

- Pascal wilde voorstellen dat er een directeur aangewezen zou worden voor de occupy, maar daar waren al snel teveel andere geluiden over te horen.

- Kunnen mensen thuis zich ook bemoeien met de GA via het internet? Als er iemand achter de livestream zit zouden evt vragen of punten doorgegeven kunnen worden. Vaak is dat niet het geval.

Andere mededelingen

- Heleen wil consensus vragen over het inspreken door Ramond op donderdag bij de gemeenteraad om te vertellen waar wij nu mee bezig zijn en zodoende een tegengeluid te geven van de nu heersende gedachte dat het wel genoeg zou zijn geweest bij de verschillende raadsleden.

Zij geeft het raamwerk aan waaruit de tekst opgemaakt zal zijn:

Introductie : in consensus besloten dat wij hier namens het volgende willen vertellen naar aanleiding van het 1-zijdig beeld ….

Feitelijke informatie over de afgelopen weken. Zoveel vergaderingen, zoveel aktie vergaderingen, beschouwingen, occupy colleges etc.

Aanspreken over het geluid van de dat het een eindige situatie is.  Geen inhoudelijk argument, zo ook is in Den Haag anders door de rechter besloten

Afsluiting : dat de grondzaak van de oorsprong van deze demonstratie nog niet opgelost is, maar juist erger schijnt te worden. Met als laatst een positieve inspirerende afsluiting.

Hier waren een aantal reacties op en Heleen neemt dat mee voor de uitwerking van het stuk. Mocht Ramond niet kunnen op de donderdag, dan wordt het inspreken met een week opgeschoven.
In consensus is vertrouwen uitgesproken in Heleen en Ramond voor het opstellen van deze tekst en het inspreken daarvan tijdens de gemeente raad.

- Woensdag avond 20:30 discussie in de tent over het financiële systeem.

- container verhaal : Willen we nu wel of geen container?

Gratis container is mogelijk via de pickup club van het NDSM, alleen vervoer is nodig.
Zijn er vergunning nodig of zijn er andere mogelijkheden. Dirk gaat dit uit zoeken, ook is er contact met de advocaat van occupy DenHaag.
Over 2 weken gaat deze discussie verder. Tot die tijd hebben we de tent en kijken we of deze afsluitbaar gemaakt zou kunnen worden.

TwitterFacebookShare

  2 Responses to “Notulen GA Zaterdag 11 Feb. 2012”

Comments (2)
 1. altijd fijn om de boel terug te lezen

  <3 Occupy amsterdam

  houd moed mensen
  spoedig zal de zon onze schijnwerper weer zijn

 2. @(bv oorlog materiaal??)

  in de voorwaarden van cash aan Griekenland betreft de €130 miljard ‘rescue package’

  hebben Frankrijk & Duitsland (en de USA via hun bankiers in Brussel & de NATO, uiteraard) bedongen dat
  de jaarlijkse aflossing van het Griekse Defensie Budget niet in gevaar komen

  “Greek military expenditure has risen during the global financial crisis. Greece spent €7.1bn in 2010, instead of €6.24bn in 2007.”

  “58% of Greece’s military expenses in 2010 went to Germany” & betreft onder ander onderzeeboten

  “The US .. supplying 42 per cent of its arms. In second and third place are Germany, with 22.7 per cent, and then France, with 12.5 per cent.”

  http://www.happensingreece.com/?p=888

 Leave a Reply

(verplicht)

(verplicht)


8 − two =

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>