Jan 312012
 

Dit artikel is overgenomen van:
http://www.visionair.nl/ex-investeringsbankier-legt-bizarre-werking-economische-systeem-uit/

Hoe bizar ons economische systeem eigenlijk werkt is hier al veelvuldig aan bod gekomen. Dessalniettemin is het interessant om dit verhaal ook nog eens bevestigd te krijgen door een persoon die zelf een tijd lang heeft meegedaan in het spel. Deze ex-investeringsbankier legt duidelijk uit wat de manko`s van het huidige systeem zijn en geeft ook een aantal goede pointers om een eerlijker systeem in te richten. Zo blijkt dat tegenwoordig nog maar 8% van de totale geldvoorraad wordt gebruikt voor daadwerkelijk productieve doeleinden. De andere 92% wordt door de rijksten der aarde gebruikt om mee te speculeren op o.a. olie- en voedselprijzen.

 

Meer informatie op:
-) 99% heeft geen idee hoe het huidige economische systeem werkt
-) 3 praktische oplossingen voor meer economische veerkracht
-) Update het economische systeem!

(Op het internet hebben de lezers de macht! Zij bepalen welke informatie de wereld rond gaat! U bent zich er misschien niet van bewust, maar als elke lezer een link stuurt naar 3 geïnteresseerde personen, dan zijn er maar 20 stappen nodig om 3,486,784,401 mensen te bereiken! Wil je dat zien gebeuren? Gebruik je macht!)

TwitterFacebookShare

  5 Responses to “Ex-investeringsbankier legt bizarre werking economische systeem uit”

Comments (3) Pingbacks (2)
 1. Dank je wel voor je verhelderende reply Mario.
  Scheelt mij weer een uur disinfo kijken.

  Dus wat je zegt is dat:
  Monetarisme is het geldsysteem waarin een private instelling publiek geld schept als een lening.

  We moeten z.s.m. het monetarisme vervangen door soevereine munt.

  OEVEREINE MUNT.
  De staat (in tegenstelling tot een private entiteit) heeft de monopolie over de geldcreatie. Twee essentiële voorwaarden:

  · De hele geldmassa MOET dekking hebben in de waarde van de middelen die de fysieke economie verhandelt.

  · Vaste wisselkoersen ter voorkoming dat de speculanten weer gaan doen wat ze altijd gedaan hebben: zich zelf verrijken ten koste van de rest en van letterlijk ALLES.

  • Graag gedaan Lucas. My pleasure.
   Ook ik erger me enorm aan deze charlatans. Deze dude kost maar 1 uur uit de tijd van een niets vermoedend mens. Maar er zijn meer clips op het net met duidelijk geen info, alleen maar bla-bla… het lijkt dat de “1%” geld steekt in clips die louter alleen bedoeld zijn niet alleen om ons af te leiden, maar ook om ons zoveel tijd te verspillen en niets zinvol van op te kunnen maken dat de “99%” eventueel de “verklaring” accepteert dat de crisis “was niet te zien aankomen en was dus ook onafwendbaar.”
   Een 100% LEUGEN. In deze rij hoort ook de kostbare Canadian National TV productie “Meltdown”: duur, lang (4x 45 min), vol details, geen info, geen analyse… als je zoiets ziet, doe je alleen om eventueel een disinfo tactiek te bestuderen
   ( http://www.youtube.com/watch?v=ZWU65Zbka4E )
   Voorbeeld: ze maken wel melding van de FCIC (Angelides Commissie -de officiële US Government ênquete commissie over de crisis), maar de film concludeert dat de crisis onvoorspelbaar én onafwendbaar was… en dat ook in de toekomst zoiets niet af te wenden is!!!. En het Angelides Report bewijst juist dat de crisis voorspelbaar én afwendbaar was… maar dat hoor je niet dus in “Meltdown”. Zo werkt dus de “1′%”!!!

   Uittreksel uit het Angelides Report, Januari 2011:
   “The Commision concluded that this crisis was avoidable. It found widespread failures in financial regulation; dramatic breakdowns in corporate governance; excessive borrowing and risk-taking by households and Wall Street; policy makers who were ill prepared for the crisis; and systemic breaches in accountability and ethics at all levels. Here we present what we found so readers can reach their own conclusions, even as the comprehensive historical record of this crisis continues to be written.”

   http://fcic.law.stanford.edu/report/conclusions

   http://cybercemetery.unt.edu/archive/fcic/20110310173545/http://c0182732.cdn1.cloudfiles.rackspacecloud.com/fcic_final_report_full.pdf

 2. Douwe,

  De “dude” mij is bekend. Hij leidt de mensen af. Terwijl hij een deel (zie 1) van het probleem uitlegt, geeft hij als oplossing aan het verergeren van een ander deel (2) van hetzelfde probleem dat hij juist niet uitlegt. De diepte waarop hij het probleem laat zien te kennen verzekert mij dat hij een bewuste, subtiele, kwaadwillende afleiding voert om het nietsvermoedende publiek weer een standje monetaristische oplichting toe te dienen.

  1. Wat hij wel uitlegt is dat in het “systeem” immers meer schulden dan geld aanwezig zijn. Dat klopt, maar daar hoort meer bij, hé.
  Lees voor de zekerheid het stuk over MONETARISME (voor de nieuwe lezers herhaald) hieronder. Als je het monetarisme begrijpt, begrijp je veel meer dan alleen het aspect van “er zijn immers meer schulden dan geld”. Hij vermijdt/verzuimt te melden dat de geldschepping van het monetarisme een MONOPOLIE is van een private entiteit. Op dit moment, in de wereld, scheppen geld maar 2 instellingen: Federal Reserve en Bank of England. Beide zijn 100% private entiteiten. Zij scheppen geld uit niets en verwachten alles terug MET rente. En dit juist vermijdt hij zorgvuldig te melden en te analyseren, laat staan uit te leggen wat het verband is hiervan en de crisis.

  2. Zijn oplossing is het uitdiepen van een deel van het monetarisme: geldschepping zonder dekking in de fysieke economie en ook buiten en staatscontrole. Hij meent dat een soort creditcardsysteem dat “spontaan” ontstaat buiten het officiële geldcircuit de financiële crisis zou redden. Neen, dit is geen oplossing, dit is meer probleem!!! Wat hij adviseert nog meer geldschepping door private krachten die de markt dan gaan uitmelken door speculaties… exact de oorzaak van de huidige depressie!!!!
  En dat soort sprookjes van het “spontaan” ontstaan van zo’n circuit moeten we niet pikken… alleen financiële giganten kunnen zo’n impact in de markt hebben om zo iets gestalte te geven, en die zijn nooit willekeurige marktpartijen, die zijn altijd diezelfde megaspeculanten die door geregiseerde crises (zoals de huidige) zich verrijken ten koste van ons allemaal.

  Nogmaals, laat je je niet afleiden door zijn charismatische oplichting. Neem goed op in je geest wat MONETARISME is en denk diep na wat voor gevolgen dat heeft. Dan zul je je niet kunnen laten inpakken door deze manipulant. Hij serveert gif met een dikke laag suiker aan de buitenkant.

  Je kunt in zijn inspanning zien een van de pogingen van de “1%” om de “99%” weer om de tuin te leiden.

  = = =

  Voor de nieuwe lezers:

  MONETARISME
  ==========
  Monetarisme is het geldsysteem waarin een private instelling publiek geld schept als een lening. Alles wat wij vandaag “geld” noemen is begonnen te bestaan als de hoofdsom van een lening. En als elke lening dient ook de geldschepping terugbetaald te worden als HOOFDSOM plus RENTE. Als al deze leningen afgelost zouden worden, zou het geld uit de economie verdwijnen zowel contant als giraal (elektronisch). En dan nog zou er geen geld over blijven voor de betaling van de renteverplichtingen simpelweg omdat er geen geldmassa geschept werd om dekking te geven aan de rente. Dit is de essentie van het huidige geldsysteem. Dat heet monetarisme, het is het huidige geldsysteem van de wereld en het is mathematisch onmogelijk langdurig door de economie te verdragen.
  Het systeem kan niet overleven vanwege de getallen die het zelf genereert.

  HET PROBLEEM IS HET SYSTEEM.

  Dit geldsysteem wurgt de fysieke economie tot de dood zoals een tumor een levende lichaam doodt. De economie stort in en daarmee ook het geldsysteem. Als er niets aan gedaan wordt, dan zal net als met een terminale kankerpatiënt gaan: economie dood, monetarisme dood. De oplossing wordt op deze manier een begrafenis van lichaam en ziekte.
  Een andere oplossing is: SOEVEREINE MUNT.
  De staat (in tegenstelling tot een private entiteit) heeft de monopolie over de geldcreatie. Twee essentiële voorwaarden:

  · De hele geldmassa MOET dekking hebben in de waarde van de middelen die de fysieke economie verhandelt.

  · Vaste wisselkoersen ter voorkoming dat de speculanten weer gaan doen wat ze altijd gedaan hebben: zich zelf verrijken ten koste van de rest en van letterlijk ALLES.
  In dit geval is het geld geen schuld meer aan een private instelling, maar een KREDIET van de nationale bank (100% eigendom van de staat dus van de belastingbetaler !!!) aan de fysieke economie van het land. De staat zal dan op basis van de statistieken uit het geldverkeer vrij krediet in de economie los laten om dekking te creëren voor de uitstaande rente. Dat kan gebeuren op verschillende manieren zoals belastingverlaginen, opdrachten naar het bedrijfsleven, subsidies, etc. Bij wet mag de centrale overheid dan geen schulden meer hebben, alleen maar CREDIT. Alleen op deze manier kan het geldcircuit in balans gehouden worden.
  Euro, Neuro, Zeuro of Gulden zal het niet redden in het monetarisme. Maar als soevereine munt zal de Euro uitstekend doen net als eventueel de Gulden of iets anders.

  We moeten z.s.m. het monetarisme vervangen door soevereine munt.

  Onderzoek: “Secret of Oz”, “Money as Debt”, etc.

 Leave a Reply

(verplicht)

(verplicht)


4 − three =

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>