Dec 092011
 

Gister is er een deel van het ontruimd namens de burgermeester, .

Wij zijn er nog!

De eisen die Van der Laan in zijn openbrief heeft staan, is gister door de politie gehandhaafd. Hierbij zijn 14 occupyers aangehouden, zij hebben op vreedzame wijze de tenten die geruimd werden beschermd. Zij zijn aangehouden voor het niet opvolgen van een politie bevel. Ze zijn vijf uur later heengezonden. Wij zijn blij dat zij weer vrij zijn.

Vandaag wordt er hard gewerkt, om de chaos van gister te herstellen, en om nieuwe acties te bedenken. Vanavond weer een om half zeven die ook via de livestream te zien is.

Wij zijn er nog en blijven ook!

TwitterFacebookShare

  17 Responses to “We are still here!!”

Comments (17)
 1. Ten eerste is het een misverstand, dat mensen van Occupy geen betaalde baan zouden hebben, er zijn er zelfs een flink aantal met een eigen bedrijf.

  Ten tweede is het een misverstand dat je alleen door betaald werk een steentje bij zou dragen aan de maatschappij;
  De fulltime moeders en oppas-oma’s, de vrijwilligers in sociale- en opvangcircuits, die dragen me dunkt een hele muur bij.

  Ten derde is het een misverstand, dat het werk voor het oprapen ligt, de vereisten voor minimale betrekkingen zijn al bijna maximaal, en wie door omstandigheden de papieren, of de fysieke onderbouwing niet heeft is al heel snel klaar op de arbeidsmarkt.

  En hoe het schreeuwen dat occupiers naieve uitvreters zijn die toch niets zullen bereiken dan wel een bijdrage aan de de maatschappij moet leveren, is mij niet geheel duidelijk.

 2. Hou op met deze onzin, hou de eer aan jullie zelf en ruim je troep op en ga naar huis, occupy is dood!

  • Zolang we nog dit soort reacties krijgen is het niet dood, en geen onzin;
   Blijkbaar raken we een plek waar je niet naar kijken wil.
   Dat zijn bij uitstek de plekken, waar je naar kijken moet.

   • Gaan we nou zogenaamd spitsvondig doen… ;-) occupy is dood, de winter zal t bewijzen! Alleen naïevelingen gaan nog door!

 3. Ik merk doordat de Media alle wereldwijde gebeurtenissen gewoonweg censureert.. dat Occupy in nederland (nog) niet echt aanslaat.. Nederlanders zijn zo hoog van zichzelf dat ze niet inzien wat er allemaal daadwerkelijk loos is.. Ze sluiten voor alles de ogen en discuseren liever over hele belangrijke onderwerpen als voetbal of einde spaarloon.. of natuurlijk anderen.. Griekenland etc..

  Je zou toch zeggen, er zijn hier toch zat mensen die met armoede te maken hebben? Een grote mond opzetten omdat een manager weer eens een ton bonus extra krijgt..? Inzien dat welke politieke partij je ook kiest er geen oplossing zal komen doordat leiders niet gekozen, maar aangewezen worden.. (Bilderberg) Maar nee, op diverse Nederlandse opinie sites.. Lees je alleen maar domme opmerkingen.. Je bent rechts, je bent links.. Nederlanders zijn een dom sheeple volkje..

  Occupy is een wereldwijd gebeuren.. ongeorganiseerd is het in alle landen aan de gang.. Mensen (mijn collega’s op het werk) weten dat niet eens.. Ze luisteren niet, hebben er ook geen oren naar.. ze zijn door hun eigen welvaart verblind en denken stuk voor stuk dat ze het beter weten dan een ieder ander.. Het beschermen van hun eigen opinie.. hun veilige wereldje.. Ze staan nergens open voor.. Denken dat de Media er voor hun is.. (Media is Corpaorate brainwash tool) Nou.. hou je dan maar vast.. Occupy is begonnen.. het is wereldwijd aan de gang.. het is een wereldwijde movement.. And it’s (the global occupy movement) here to stay!!

  Anti-Occupier: Lievert, Open je ogen door kennis op te doen.. je bent zelf verantwoordelijk voor je leven en ook dat van je gezin, je famillie, je buren.. je naasten… Dat betekent.. Neem je alles aan voor zoete koek.. of doe je zelf onderzoek naar mogelijke andere feiten, inzichten en mogelijkheden.. Is de waarheid voor jou belangrijk? Voorbeeld 9/11 wat denk jij?

  En dan is er ook nog.. weet je het? maar vergeet je het? wil je het niet weten? (dwaas) klinkt de waarheid te vreemd dat het bijna niet waar kan zijn? (angst) En.. als het toch waar was? Hoe bescherm ik mezelf, m’n gezin, de natuur, de dieren, de wereld? (Occupy!!)

  Onze prioriteit zou moeten zijn : Alles wat we willen, doen en laten, zou moeten zijn in het voordeel van alle mensen, dieren, de planeet als geheel en het universum.. Oneness in the benefit of All the People, the Animals, the Planet, the Universe, the All..

  Voorbeeld
  We don’t need war.. Bush zat bij de Carlile group.. Investeren met giga bedragen in oorlogs tuig, tanks, vliegtuigen, wapens.. Gek he??

 4. Eindelijk!

 5. GOED ZO… Ga vooral door!!! :) )
  Mijn grootste zorg is dat Occupy in Nederland niet bij het grotere publiek aanslaat, maar enkel een gezellig clubje alternatievelingen blijft… Met mopperen op de regels van de gemeente schiet je in elk geval niet veel op.
  Naar mijn idee is het slimmer om te zorgen dat je wel aan alle veiligheidseisen voldoet en zorgt dat het kampement er netjes uitziet voor voorbijgangers. Ik zou ook pleiten voor een plek met duidelijke info voor winkelende passanten waar het Occupy om te doen is. Het hoeven niet alleen ludieke spandoeken te zijn, dat kan ook in de vorm van keurige folders met wat achtergrondinfo over de reden van de onvrede.
  Hou het vooral simpel is mijn advies, dan blijf je spreken namens een groot publiek. Zodra er voldoende budget is zou ik pleiten voor buttons of een ander zichtbaar teken wat mensen mee kunnen nemen en kunnen dragen om te laten zien dat ze dit steunen.
  SUCCES weer!!!

  • Stop met deze onzin en draag je steentje bij aan de maatschappij en ga
   WERKEN !!!!!

   • Ik wil wel werken maar dan moet ik naar China. Wil je me de reis voorschieten. Als ik alleen maar water en droge rijst eet, kan ik die met 20 cent of minder per maand terug betalen, mits ik het niet vergeet. De werkdagen zijn daar zó lang dat je slaap tekort komt, en soms levensmoe ervan wordt.
    Is niet erg, jij kunt zodoende een goedkope smartphone kopen.

    Informeer je eerst even voor je iets schrijft. Er zijn misschien evenveel banen geëxporteerd er buitenlanders in Nederland zijn. Moeten ze VVD’er Wilders eens onder zijn neus wrijven, dan houd hij op over de Moslims (heeft er dan geen tijd meer voor en heeft dan ook geen beveiliging meer nodig)

    • Wat een onzin! Je hoeft niet naar china, je kan gewoon naar t ziekenhuis om de kronkel uit je hersenpan te laten verwijderen, in nl verdien je zo 9,20 per uur! Dus stop met lullen, ga poetsen

   • Idd helemaal gelijk!

 6. De spandoeken zijn gisteren verwijderd door de politie.
  En dan beweert Van der Laan dat er gewoon gedemonstreerd mag worden op het Beursplein. Hoe kan je nu demonstreren zonder spandoeken??????

  • gewoon,
   met kennis,
   inzicht en
   overzicht;
   je hoofd om te denken, je mond om het duidelijk uit te leggen, je handen om te gesticuleren, en je benen om af en toe ergens anders te staan
   en een stuk karton met een viltstift, of een netjes A4′tje helpt ook

 7. van der laan stelt dat tweederde van het beursplein weer is teruggeven aan de amsterdammers.. welnu, dus ook aan de occupisten.. ik zou zeggen maak gebruik van de rechten en vryheden die je hebt: meld een nieuwe betoging aan op het beursplein en ga op de resterende tweederde van het beursplein demonstreren.. zo heb je weer het volledige beursplein in ‘bezit’..

  • Yes, maar zorg wel dat jullie er verzorgd bij lopen. Er is een gegeven: soort zoekt soort.
   Dus als je de lat hoger wilt leggen dan alleen de onderkant van de samenleving, pas je dan aan, aan de groep die je wilt bereiken, en laat het leger des heils doen waar het bewezen heeft goed in te zijn. (wordt immers alom gerespecteerd)

 8. het is erg jammer om te zien dat occupy amsterdam sinds gisteren geen occupy meer is.. of het nu gaat om slapen, eten of pissen: 1001 regels moeten nageleefd worden.. byna niks mag en voor elke handeling heb je toestemming van de gemeente nodig die vervolgens allerlei beperkingen oplegt..

  occupy amsterdam is nu slechts een tam hondje dat strak aan de lyn wordt gehouden.. dat is pynlyk om te zien..

  • Juist heel goed, dit maatschappelijke wrakhout moet aan een lijntje worden gelegd, t is een zootje steuntrekkende zielegerds

 Leave a Reply

(verplicht)

(verplicht)


7 − one =

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>