Nov 142011
 

De punten waar ik voor sta… daar heb jij respect voor? Waarom doe je dan niets?
Na lang twijfelen of het verstandig zou zijn om een verhaal als dit op papier te zetten is dan toch de beslissing genomen. De beslissing die niet uit kon blijven sinds ik merk dat ik min of meer vast begin te lopen in een leven waar ik in ieder geval niet meer trots op ben.
1 van de zaken die mij lamleggen en daar duid de titel ook naar zijn de stereotype reacties van mensen om mij heen. “Ik heb respect voor hetgeen waar jij voor staat en waar jij in geloofd maar het gaat toch niet lukken!” een zin die mij echt tot wanhoop drijft.
Dit blog heeft wederom een wie de schoen past trekke hem aan gehalte dus roep ik iedereen op om  op zijn minst positief onderbouwt te reageren hieronder. Dit blog gaat over situaties die wat mij betreft zo langzamerhand wat meer aandacht moeten krijgen zodat er oplossingen voor gaan ontstaan.
De mensen die mij goed kennen weten hoe ik in het leven sta en waar ik vooral de laatste maanden op vast loop. Ze hebben mijn strijd gezien toen in Tunesie, Egypte, Libya, enz de pleuris uitbrak en mijn emoties gevoeld toen ik tot 2 keer toe bijna naar een van die landen was gegaan om de mensen bij te staan in hun strijd tegen de duistere machten die daar aanwezig waren.
Helaas heeft de mens in zijn algemeniteit niet begrepen wat daar gebeurde en dat is waar ik mijzelf zorgen over maak. Mijn strijd en vervelende gevoel over mijn huidige leven ontstond door de kreet die de revolutionairen in het midden oosten riepen. “Geef ons vrijheid of anders liever de dood!”
De kreet waarvan de moderne westerse wereld zei :”gelukkig dit hier niet want wij zijn vrij”

Dat laatste riep 1 gedachte bij mij persoonlijk op en die raak ik maar niet meer kwijt. De gevaarlijkste slaaf is diegene die denkt dat hij vrij is en daarvan zijn er in de westerse wereld wel erg veel omdat we nog veel te veel te verliezen hebben.
En juist dat verliezen maakt ons tot de grootste slaven die er zijn en  daarin ben ik waarschijnlijk de grootste.

Momenteel is het zo dat de 3 rijkste personen van de wereld meer geld hebben als het bruto nationaal produkt van de 46 armste landen. Dat weet iedereen maar niemand die er wat aan doet want we vinden het maar gewoon. Nu wil ik niet de neerleggen bij enkel de 3 personen want dat is niet reeel. Eigenlijk kunnen we stellen dat wij van de westerse wereld toch wel schuldig zijn aan heel veel zaken.

Momenteel tijdens het schrijven van dit blog sterven er honderden kinderen van de honger, door uitbuiting, door onderdrukking, door verkrachting, door mishandeling en door tal van andere negatieve zaken.  Iedereen weet het en kijkt ernaar maar haalt daarna zijn/haar schouders op want het is nu eenmaal niet te veranderen.

Omdat wij onze achtertuinen schoon willen houden en willen recyclen verschepen wij tal van zaken naar derde wereldlanden. Daar mogen kinderen bijvoorbeeld voor ons de printplaatjes van onze moderne techniek ontdoen van de chemische stoffen en de nog bruikbare spullen  bewaren. Helaas weten we ook dat het niet gezond is dat boven een kaars te moeten doen maar staan we wel toe dat die kinderen jong dood gaan aan kanker en andere enge ziektes.

Naast dit fenomeen laten wij onze gifschepen afzinken voor de kust van derde wereld landen want onze noordzee moet schoon blijven.

Nu noem ik gewoon wat losse zaken want ik kan een lijst opstellen die nog veel groter is. Ik vind dat we dit niet meer toe mogen staan en met zijn allen op moeten staan om dit te stoppen. Iedereen die zegt dat dit toch niet lukt is wat mij betreft medeschuldig aan volkeren moord en die schuldenlast kan en wil ik niet meer op mijn persoonlijke schouders hebben.

Iedereen zal hier wel boos over worden maar zolang wij onze enorme over consumptie gewoon weggooien in de prullenbak, het toestaan dat goede doelen geld over de balk gooien in niet werkende projecten en groot verdienende directeuren heeft staan wij dus toe dat die mensen daar creperen.

Wij zijn degene die aan onze leiders ons mandaat hebben gegeven waardoor zij deze rare beslissingen kunnen nemen… enkel wij als burgers kunnen het mandaat intrekken en opnieuw beginnen.

Momenteel blijkt dat de hele wereld in de ban is van het fenomeen geld. De meest waanzinnige beslissingen worden genomen over de rug van burgers heen. Neem als voorbeeld Griekenland waar 3 kwart van de bevolking ineens arm is geworden, kinderen niet meer naar school kunnen, huren niet meer betaald kunnen worden en eten simpelweg een luxe artikel is geworden. Een nieuwe regering word gevormd zonder het volk erin te kennen en de bezuinigingen waarvoor wij ook krom moeten liggen worden gewoon doorgevoerd.

Italie, portugal, spanje, ierland en nog veel meer landen zullen binnenkort hetzelfde gaan overkomen. Het is iets wat niet meer te stoppen is maar zolang wij nog ons dak boven het hoofd hebben en te eten halen we makkelijk onze schouders op en gaan door met ons leven als slaaf.

Iedereen die een afwachtende houding aanneemt en niets doet is wat mij betreft schuldig aan het leed van al die gezinnen waar geen cent meer is om fatsoenlijk eten te kopen voor de kinderen. Ik kan het niet langer aan om die schuldenlast op mijn schouders te hebben en vind dat we aan moeten gaan geven dat dit moet stoppen en wel nu….

Maar ja dat is dan weer niet zo makkelijk omdat de mainstream media kennelijk niet meer eerlijk mag verslagleggen van alles wat er gebeurt. De kranten en het staan vol met leugens en er zijn momenteel meer riooljournalisten als vakidioten. Ondanks dat we dit weten negeren we dit en laten ons meedeinen met de ambiance die door de huidige media wordt veroorzaakt.

Dat het dan weken duurt voordat ze laten zien wat er in Japan, Syrie, Libie, Yemen, Bahrein, etc gebeurt  is al discutabel maar dat ze dan ook nog feiten verdraaien en liegen is toch om te janken. Ik heb tientallen brieven, mailtjes, filmpjes, verslagen gestuurd naar alle nieuwszenders die ik kon bedenken maar heb niet eens een antwoord gehad of een ontvangstbevestiging. Te schrijnend voor woorden.

We weten het allemaal maar niemand staat op om de pers tot de orde te roepen.

De landen in het midden oosten waar de revolutie is begonnen hebben grote en zware wapens ingezet tegen de burgers. Wapens die mede gefinancierd zijn door onze pensioenfondsen. Je weet wel die fondsen die steeds minder geld hebben en waardoor we nu door moeten werken tot onze 67e. Ik heb hier met tientallen mensen over gesproken en het antwoord wat ik kreeg heeft mij verschrikkelijk boos gemaakt. Het is nu eenmaal zo en het kan niet veranderen.

Ik weet niet hoor maar dan ben je dus automatisch medeschuldig aan al die onzinnige doden die daar gevallen zijn omdat met jouw pensioenspremie die wapens betaald worden. Wij hebben geprobeert van dit verhaal af te komen maar wettelijk gezien is het onmogelijk om geen pensioen meer te betalen.

Dus al zou je als enkeling wel wat willen doen dan kan dat niet waardoor er automatisch bloed aan je handen kleeft. Het is gewoon te bizar voor woorden.

Het pensioen wat voor jonge mensen nu later niet meer aanwezig zal zijn. De zorg die momenteel uitgekleed word waardoor er alleen maar rampen gaan gebeuren. Een pgb wat uitgekleed word omdat het te duur zou zijn terwijl gebleken is dat de kosten voor die personen geminimaliseerd werdn door het pgb Een politie aparaat welke criminelen laat lopen en aangiftes niet behandelt en een rechterlijke macht die slachtoffers straft en daders beschermd.

En wij doen met zijn allen net of er niets aan de hand is zolang het maar bij de buren gebeurt. Overkomt onszelf wat dan schreeuwen we moord en brand om daarna al gauw te ontdekken dat onze mond gesnoerd word.

Helaas blijven veel mensen op de bank zitten en doen net alsof ze het niet zien. Dat maakt die mensen dan per direct medeplichtig aan alles wat er gebeurt want zij kunnen ook opstaan en zorgen dat het stopt. Ze doen het niet.

De punten waarvoor ik sta…. bijna niet samen te vatten in een schrijfsel omdat het leesbaar en beheersbaar zal moeten blijven. De punten waarvoor ik sta …. zijn eerlijkheid, vrede, respect en vrijheid voor alles en iedereen wat leeft.

De energie die we nu stoppen in wapens, rare wetten, regels, onderdrukking en tal van zaken moeten we richten op het vinden van een oplossing voor Kanker, Ms, spierziektes, aids, honger, vervuiling  en nog veel meer zaken

We zijn allen 1 maar gedragen ons als egoistische volgepropte verwende kinderen en zijn niet in staat om massaal met zijn allen te zeggen …….

“Het is genoeg geweest we zijn het zat…………….. geef ons de vrijheid en anders liever de dood!”

Ik heb wel eens iemand horen zeggen dat als de mens 1 grote bedreiging heeft zij ineens wel 1 kunnen zijn…… Ik zie momenteel wel 10000 bedreigingen maar nog steeds is de mentaliteit niets aan de hand gewoon doorlopen mensen.

De punten waarvoor ik sta maken momenteel mijn leven onmogelijk want ik wil niet langer de schuldenlast dragen van alles wat ik zou kunnen stoppen door de straat op te gaan en op te komen voor de mensheid.

Vanaf vandaag zal ik mijn persoonlijke inzet gaan vergroten en nog massaler gaan protesteren. Om te beginnen ik vandaag een open brief publiceren aan een pedofiel die maar door blijft gaan met narren en sarren omdat hij niet toe kan geven dat hij fout zit. Ik zal in die brief de rol van politie, hulpverleners en de rechterlijke macht alsmede het weigeren van de mainstream media om mijn verhaal openbaar te krijgen daarin benoemen.

Het is een verhaal over een pedofiel die nog steeds actief is……………….. en dat in deze tijd.

Het kan niet zo zijn dat een pedofiel meer rechten heeft als zijn kinderlijke slachtoffer.

Ik ga mensen benaderen om met mij samen massaal een rechtzaak te beginnen bij het europese hof voor de rechten van de mens om gezamelijk onze soevereiniteit terug te claimen….

Ik roep iedereen op om niet langer te wachten maar op te komen voor de medemens die het zo broodnodig heeft…. Nu zijn het nog de grieken maar morgen kan het zomaar onze kinderen overkomen.

De punten waarvoor ik sta zijn de zaken waarvan iedereen weet dat ze anders moeten… alleen krijg ik te horen dat dit toch niet gaat lukken dus doen we maar niets…

Dat maakt ons allen schuldig….. en wie wil die schuldenlast nu nog dragen.

Het kan niet zo zijn dat wij onszelf vrije mensen noemen terwijl wij toelaten wat er in de rest van de wereld gebeurt. Momenteel maakt de dood van een springpaard meer los bij mensen als 3000 doden in bijvoorbeeld syrie…. en daar moeten we toch maar eens over nadenken…..

Het hoeft niet kapot, het hoeft niet vervuilend, het hoeft niet te zijn dat we dood gaan aan ziektes en het hoeft niet te zijn dat we afhankelijk zijn van oorlogen.

Het kan niet zo zijn dat 99 procent van de wereldbevolking slaaf is in een systeem wat alleen maar kan leiden tot de zelfvernietiging van onze soort.

Laten we met zijn allen gaan praten en zorgen dat we met 100 procent van de wereld in consensus moeten komen voordat het te laat is.

En voor iedereen die wil zeggen dat lukt toch niet…. denk daar eens over na en bedenk dat dit iets over jouw persoonlijk zegt!

De tijd van giro 555 spekken is voorbij….

We moeten weer laten zien dat we mensen zijn en snappen dat we in een paradijs kunnen leven met zijn allen…

Tis niet moeilijk…. maar dan moeten we het met zijn allen wel gaan doen.

Stop met discussies over randvoorwaarden en praat over het geheel…..

TwitterFacebookShare

  9 Responses to “Mijn Visie: Jap”

Comments (9)
 1. bedankt voor dit schrijven!

 2. Mooi stuk, dank u! Ik denk dat iedereen zich hierin kan vinden.

  Als ik een ballonnetje op laat gaan in mijn omgeving over Occupy krijg ik vaak de vraag, Ben je werkloos? Wat ik overigens niet ben, want ik ben gelukkig nog 45 uur per week aan de arbeid voor mijn werkgever.

  Ik hoor in mijn omgeving steeds vaak dat de Occupy beweging bestaat uit slechts werkelozen en anders denkende welke geen recht van spreken zouden hebben, omdat zij niet bijdragen aan de maatschappij en enkel ontvangen en te weinig zouden bijdragen.
  Hoe is dit bij jullie?

  Omdat het grote merendeel van de beroepsbevolking hard werkt, een hypotheek heeft en bang is om zijn baan te verliezen en zijn gezinssituatie niet in gevaar wil brengen kan ik hier wel ergens sympathie voor opbrengen dat zij niet dagelijks aan uw zijde staan. Desalniettemin zal de groep groeien, aangezien het er naar uit ziet dat er een grotere werkloosheid op komst is.
  De mensen die nu zullen zeggen; ga werken, zullen tegen die tijd aan uw zijde staan.

  Hierbij zou ik enkel de werkloze occupiers uitroepen tot vertegenwoordigers! Ik zie het dan ook maar zo dat de belasting die ik betaal over bijvoorbeeld mijn salaris goed af zijn bij de mensen die mijn stem vertegenwoordigen op bijv het Damrak die geen werk (meer) hebben. Als mijn volledige belastingsafdracht als uitkering bij een Occupier terecht zou komen geeft mij dit een fantastisch gevoel. Dank jullie wel voor jullie belangeloze inzet!

 3. Ik heb afstand genomen van het actief mee helpen aan kamp eindhoven om diverse redenen. Vooral omdat duidelijk is dat voorop staat het individu, je zegje kunne doen, jezelf presenteren, het wiel zelf opnieuw uitvinden ipv samen te komen met andere occupy bewegingen is het kamp eindhoven gewoon een eiland. Ik ben te ziek om daar me energie in te steken, het is duidelijk dat de mensen waar je echt wat aan hebt ook vertrekken. sprak er 1 die wilde weg…. en wat het belangrijkste lijkt, of wat vooropstaat dat er een community die op zichzelf kan leven, wat prachtig is, maar niet is wat de bedoeling is denk ik., als je toch bij de 1% moet aankloppen voor heet water voor de afwas. En afhangkelijk bent van giften en donaties en wat mensen brengen, terwijl er overdag blijkbaar niet gewerkt wordt aan/in het kamp, althans niet voldoende, omdat ze snachts nog apllets uit elkaar staan te rukken voor het brandhout. dat zou gewoon klaar moeten liggen voor gebruik. Daar word je ook moe van savonds, en hoef je niet om half 12 als een dooieling nog niet naar bed toe willen, want je bent niet moe. Maar wel aan het bier zitten enzovoorts. Iedereen die in Appelscha geweest is, weet dat alcohol NIET genuttigd mag worden, als je het hebt over bepaalde vormen van actie voeren. Er wordt misbruik gemaakt, er word teveel gezopen. daar ontstaan conflicten uit, en die zijn schadelijk voor de hele groep. En je kan dan wel denken dat dingen uit zichzelf oplossen, maar als sommige geo’s te groot worden en ze doen er niks mee, en het duurt te lang, kost dat de beweging zijn kop.. soms moet je daadkrachtiger zijn en onderscheid maken wat belangrijk is en wat minder belangrijk is.

 4. “Wij zijn degene die aan onze leiders ons mandaat hebben gegeven”
  Ze noemen zich leiders maar omdat het systeem werkt met dwang zijn het eigenlijk heersers.

  “Eigenlijk kunnen we stellen dat wij van de westerse wereld toch wel schuldig zijn aan heel veel zaken.”
  Zeker als je kapitalisme op wereldschaal bekijkt is het helemaal niet zo’n mooi systeem. Het is gewoon niet waar dat het iedereen welvaart oplevert. Dat lijkt zo als je in de COMFORTZONE woont en niet verder placht te kijken dat dat. Maar deze wordt kleiner waardoor meer mensen zelf gevolgen gaan merken. Verder levert het maximaal winstmaken door externaliseren van kosten vooral schade op voor anderen en de aarde…

  “Dat maakt ons allen schuldig…”
  Dat is maar de vraag. Is dit jouw schuld”
  http://www.destaatsschuldmeter.nl

  “Maar ja dat is dan weer niet zo makkelijk omdat de mainstream media kennelijk niet meer eerlijk mag verslagleggen van alles wat er gebeurt.”
  Gelukkig zijn er nu ook andere nieuwsbronnen onstaan:
  http://www.nieuwemedianieuws.nl/

 5. zeer goed stuk

 6. ik neem mijn OccuPetje af Jap…
  prachtig stuk !
  ik zal het delen op mijn FB :)

 7. ps: we moeten van FB af…. er wordt sencuur gepleegd, meer info op het forum eindhoven http://www.occupyeindhoven.nl/phpBB3/viewforum.php?f=1

 8. Goed stuk, heb het gedeeld met het forum van eindhoven occupy, maar ik wil even kort reageren op het PGB, wat uitgekleed zou worden.
  Zoals je aangeeft zijn we deels erg afhangkelijk van de media, en sommige zaken als het PGB worden aangepast, zodat mensen die normaal gesproken geen PGB kunnen krijgen omdat ze het niet zelf kunnen regelen, wat een vereiste is, waarbij je een kamer van koophandel nummer moet hebben, n alles zelf moet regelen. Veel mensen die recht hebben p n PGB trekken dit niet, en krijgen het niet geregeld, waardoor er veel mensen zijn die persoonlijke zorg nodig hebben maar dit simpelweg niet krijgen via PGB, dus aangewezen zijn op hulp van de gemeente, die er wel. PGB vervangt de gemeentezorg. Maar er wordt vl misbruik gemaakt van het PGB, bijvoorbeeld, door geld op je eigen rkening te storten om leuke kleertjes te kopen, uit eten te gaan en zorg in te kopen, via mensen die hier niet voor bekwaamd zijn en vaak hun werk niet eens doen.

  Ik kende een PGB meneer, die alles goed voor elkaar had. 4 mensen in dienst, zodat hij rustig thuis kon blijven wonen en strven. Dat kon omdat hij concert pianist was geweest en dingen altijd goed heeft geregeld. Mijn vriendin was daar voor zorg, maar hij plante haar gewoon voor de tv, met een kop thee elke keer, dat vond hij veel gezelliger.

  Mensen die chronish ziek zijn en zorg nodig hebben worden best opgevangen financieel en met hulp door gemeentes, alleen is dit niet duidelijk voor de buitenwereld. Mensen die chronishziek zijn hebben bijvoorbeeld in sept/okt een toeslag ontvangen van de gemeente van rond de 160 euro, plus 40 euro in november, plus 300 euri nu in december, om de ziektekosten te drukken, en om ziektekosten te betalen die je hebt en niet vergoed worden zoals medicatie enz..

  We moeten opletten denk ik, welke punten je naar voren brengd, want de media, de regering,.. niemand zegt de waarheid.. Rutte ook niet,, ipv dat hij dit nu duidelijk uitlegt, zoals ik dit nu doe.. dan snappen mensen dat PGB een zwart gat geworden is, waar grof misbruik van gemaakt word, niet alleen door patienten zelf, maar soms ook door zorgverleners buiten de patient om het geld verdelen en té hoge kosten in rekening brengen enz. enz. enz.. op passen dus met wat je weet..

  Nóg zo een euvel.. de WWik.. of hoe je dat ook schrijft, het kunstenaars uitkeringssysteem.. depots staan vol rotzooi, omdat ze maar 1 week per jaar ff 20 schilderijen maken, wat bagger is, dit inleveren en klaar zijn voor de rest van het jaar. De kwaliteit is belabberd, en er moet een schoonmaak komen betrefd kunstopleidingen, omdat er teveel hobbyers zijn en weinig échte talenten op de kunstopleidingen. Daarom willen ze academies gaan sluiten en zelf als ex-academie student, had hier erg dubbele gevoelens in het begin mee, maar snap steeds beter nu ik zie hoe die zogenaamde kunstenaars werken, dat het gewoon pret-kunst is,, en klaar om op het vuur geknald te worden..

  Onze maatschapij in NL heeft het mogelijk gemaakt, voor vele bloezuigers en geldzuigers, een mogelijkheid te hebben misbruik te maken van het systeem. Ik ga ook het liefst uit van de goedheid van de mens, helaas, betsaat die goedheid, toch meestal uit ego’s , egoime, en meer van dat soort…

  Die mensen zitten (helaas) ook bij occupy, heb ik gister weer bevestigd gekregen. “Ik sta hier alleen voor het Mileu” zei die gast… Nou,. Beste Occupyer,, in eerste instantie sta je er voor de wereld om je heen !!!

  met vriendelijke saluut
  Roeben

 Leave a Reply

(verplicht)

(verplicht)


− three = 2

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>