Nov 112011
 

Beste mensen,

Hier het van van 14 t/m 18 november. Dit zal de laatste week zijn dat we organiseren. Ongetwijfeld zullen anderen doorgaan met lezingen en workshops op het .
Ons doel: “Om de verder te krijgen is het onder meer nodig de onder ons aanwezige kennis wat betreft alternatieven, te volgen strategieën, wijzen van organisatie en algemene kennis over specifieke onderwerpen verder te en uit te diepen.” Dat is, denken we, voor een deel gelukt. In totaal organiseerde Occupy College # 17 lezingen/workshops vanaf eind oktober. We zullen meer audio-opnames en/of verslagjes hiervan op Internet plaatsen, zie ook http://www.occupyamsterdam.nl/category/college/

Wij gaan door met acties, lezingen, discussies zoals we dat altijd al deden en zullen dat zeker ook doen als deel van de Occupy beweging in zijn algemeenheid. We geloven dat het nu tijd is voor Occupy om uit te breiden/ te verbreden en op andere plekken dan het Beursplein aanwezig te zijn. Wil je op de hoogte blijven van onze activiteiten neem dan even contact met ons op.

maandag 14 nov. 16.30 uur Peak oil en de  - Peter Polder. Olie expert en milieu activist. GroenFront!
De factor olie in de crisis. Veroorzaakte hoge olieprijzen de crisis? En gaat een te kort aan olie een terugkeer van economische groei onmogelijk maken?

dinsdag 15 nov. 20.30 uur  Urban development – its aims and rational – and gentrification, with an emphasis on the manner in which it takes - Tahl Kaminer
who teaches and does research at the faculty of architecture of the TU Delft, and some of the topics they deal with are very relevant for Occupy.  Voertaal engels.

woensdag 16 nov. 20.30 uur Griekenland toen en nu - Van 15-17 november vindt in Athene de herdenking plaats van de studentenopstand tegen de dictatuur in 1973. Toen hebben duizenden studenten en arbeiders de TU Athene bezet. De opstand eindigde met de aanval van het leger op de studenten. Tientallen betogers kwamen om het leven. Een documentaire van 40 minuten (met ondertiteling in het engels) over de opstand en zijn vervolg en daarna een discussie die een link probeert te maken tussen de situatie toen en die van nu.
Zo’n link bestaat wel. Voor veel mensen in Griekenland is er geen democratie meer. Toen leden mensen onder de militaire dictatuur die de ondersteuning van de VS had en nu lijden mensen onder de economische dictatuur van het IMF en de EU.

donderdag 17 nov. 16.30 uur  - Maranke Spoor van De Permacultuur School Nederland over permacultuur.
Omdat Permacultuur net als de inmiddels wereldwijde “occupy-beweging” voor iedereen is!  
Wil je een deel van de oplossing zijn in plaats van een deel van het probleem? Altijd al willen weten wat permacultuur nu is, en wat niet? Kom dan naar de lezing.

Hierin is aandacht voor de onstaansgeschiedenis, de inhoud, en de ethische principes van permacultuur. Daarna is er tijd voor vragen.
 Kosten: Een bijdrage aan de beweging van de 99%, wordt op prijs gesteld, zie www.occupyamsterdam.nl voor wat men nodig heeft.  

vrijdag 18 nov. 16.30 uur Workshop geweldloze communicatie - Elodie van Sytzama.
Elodie werkt bij  www.newresolution.nl

Lokatie Occupy College #Occupy Beursplein in de witte circustent.

TwitterFacebookShare

  2 Responses to “Programma van Occupy College van 14 t/m 18 november (laatste week)”

Comments (2)
 1. Best organisatie occupy college,

  Ik ben gisteren mijn waterfles vergeten na afloop van de film.
  Hij is doorzichtig blauw in de (rare) vorm van een stuk waterleiding. Hebben jullie deze toevallig gevonden?

  Groeten!

  • Hoi Renke,
   Wij hebben de fles niet gevonden maar dat zegt niets. Ik denk dat je het beste even naar plein kan en bij de keuken kijken. Kleine kans maar wie weet.

 Leave a Reply

(verplicht)

(verplicht)


nine + = 13

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>