Nov 072011
 

vanaf 8 november op www.occupysinterklaas.nl

steunt Sinterklaas door de Occupy Sinterklaas

Sinterklaas staat symbool voor het geven, de goedheiligman is de gulste persoon die we kennen en hij maakt vele kinderen blij.

Maar ook Sinterklaas heeft last van de geldproblemen in de wereld

De Sint weet dat kinderen veel speelgoed thuis hebben dat ze eigenlijk niet meer gebruiken, omdat ze er al veel mee hebben gespeeld of omdat ze er nu te groot voor geworden zijn.

De Sint maakt zich ook zorgen om de vele grondstoffen die er nodig zijn om al de cadeautjes te maken. Deze grondstoffen raken namelijk steeds meer op en het verzamelen van al die dingen maakt soms de natuur stuk, waarin alle dieren leven en die mensen nodig hebben om nog lang gezond te leven.

Alle kinderen of hun ouders worden daarom gevraagd Sinterklaas te helpen met zijn inzamelingsactie.

Sinterklaas roept daarom alle Occupys op om vanaf 13 november een Tent van Sinterklaas in te richten.

In die tent kunnen kinderen of hun ouders gebruikt speelgoed afgeven.

Het speelgoed zal in ontvangst worden genomen door Occupy pieten.

In ruil daarvoor mogen kinderen zelf ook een nieuw stuk speelgoed uitkiezen.

In ieder geval kunnen ouders ook de website www.occupysinterklaas.nl gebruiken om speelgoed met elkaar te ruilen of te delen en dit doen op eigen voorwaarden.

Als het goed is blijft er speelgoed over. Dat kan Sinterklaas dan aan arme kinderen geven die minder speelgoed hebben omdat hun papa en mama minder hebben.

Dat wordt verdeeld via de voedselbanken in geheel nederland en en andere goede doelen in de rest van de wereld.

De Sint roept alle occupys in Nederland en internationaal (met kerstmis) op deze actie te volgen.

Doelen van deze actie

Occupy wil binnen het Sinterklaasfeest ‘ het geven’  meer benadrukken dan ‘het krijgen’ .

Occupy wil het delen en recyclen van producten bevorderen.

Occupy vindt dat alle kinderen evenveel van Sinterklaas moeten kunnen genieten.

Oproep aan allen

Alle Occupys in Nederland worden opgeroepen om deze actie ook lokaal te organiseren.

Occupy wil ook een inzameling doen met mobiele inzameling op pleinen door het hele land. Mensen of organisaties die hier aan mee willen doen, kunnen contact opnemen met Occupy Nederland.

Occupy roept alle organisaties die bij deze actie kunnen helpen op om dat ook te doen. Dus individuele personen, scholen, sportverenigingen, kringloopwinkels, voedselbanken, etc. neem contact op met de lokale Occupy of met piet@occupysinterklaas.nl

Verklaring

Sinterklaas en het feest er omheen hebben in de loop van de tijd vele veranderingen ondergaan. Nog niet zo lang geleden was de straf nog heel voornaam en dreigde zwarte piet altijd met zijn roe (‘wie zoet is krijgt lekkers, wie stout is de roe’). In de verloop van de tijd heeft de commercie steeds meer beslag gelegd op het kinderfeest. Door de de tijdsgeest en het geloof in ongelimiteerde groei kan het tegenwoordig niet meer op met de wensen en de cadeaus van en voor de kinderen. Voor de 21e eeuw is misschien een iets andere invulling van het kinderfeest op zijn plaats. Laten we dat samen proberen te doen.

Occupy schrijft niemand voor hoe zij het Sinterklaasfeest moet vieren met de eigen kinderen. Ouders en kinderen die zich kunnen vinden in de oproep van Occupy Piet kunnen in ieder geval uiting geven aan hun gevoel door aan de Occupy Sinterklaas actie mee te doen en de Sint te helpen met het inzamelen van speelgoed.

Internationaal is Sinterklaas de inspiratiebron voor Santa Claus en Occupy hoopt dat deze actie Santa zal bewegen om dit voorbeeld te volgen.

Geschreven door een van de vele Occupy pieten

voor meer info press@occupyamsterdam.nl

TwitterFacebookShare

  6 Responses to “Occupy Sinterklaas”

Comments (5) Pingbacks (1)
 1. Sint is doorge-evolueerd naar:
  [img]http://4.bp.blogspot.com/_UV8ODogh4yE/TSc9pCP6IMI/AAAAAAAAAyU/WLJoXc2jYM0/s1600/SINT1.jpg[/img]

  Ik hou van de creativiteit van het feest maar andere elementen zijn uit de tijd: “zwarte piet is racisme”: die zwarte piet is bedacht in de tijd dat er nog slavernij was in de kolonien! Mensen denken er niet over na, maar aan Sint kleeft helaas de slavendrijversvibe. Niet dat ie niet goed zou zijn voor zijn knechten MAAR

  In de nieuwe wereldorde zou niemand meer knecht moeten spelen van een ander. Tenminste niet omdat ie dat moet doen omdat ie geld nodig heeft. Alleen samenwerken op basis van vrijwilligheid. Dit gaat natuurluk verder dan dit Sint-feest.

  Geven en ontvangen horen bij elkaar. Een keer per jaar vet kado’s geven is voor velen teveel een sustituut geworden voor het ontbreken van werkelijke aandacht voor de kinderen. Daar hebben mensen minder tijd voor, ja er moet gewerkt worden.

  Ik heb geen kinderen, maar ik denk toch niet dat ik ze zou opvoeden met de bijbehorende leugens. Doe je dat voor hun bestwil: ze er in laten geloven en dan: “gefopt!”. Plus dat slavernijtintje dat er nog aan vastzit. Nee dat hoeft voor mij niet.

  Wel dus de creativiteit voor elkaar. Maar ook dat gaat verder dan kado’s kopen.

 2. Wat is dit nou toch mensen

  Gaan we protesteren of sinterklaas vieren

  de occupy beweging word steeds meer en meer gemanipuleerd door georgeniseerde bladiebla.

  kom op mensen protesteren betekent opkomen voor je rechten maar op dit moment is er een toneelstuk aan het afspelen dat helemaal niets te maken heeft met protesteren

  op deze manier zal de bank elite zijn agenda afmaken omdat de occupyers met sinterklaas bezig waren

  dit mag absoluut niet gebeuren

 3. Zolang Zwarte Piet geen deelname hiervan uitmaakt is dit een geweldig initiatief.

  Anders zal deze Occupy beweging net als een aantal gevestigd in de VS een blinde vlek tonen waardoor het dus niet helemaal om de 99% gaat.

 Leave a Reply

(verplicht)

(verplicht)


7 − two =

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>