Nov 062011
 

Consensus beslissing van de op het .

Er zijn geen woordvoerders voor , iedereen is vrij om onder eigen naam naar buiten te treden. Beslissingen in naam van Amsterdam worden gemaakt door de General Assembly op het Beursplein, dagelijks om 18:30, deze bijeenkomst is open voor iedereen. Iedereen is vrij om een te beginnen en een eigen General Assembly bijeen te roepen.
Occupy Shell is bekendgemaakt bij de General Assembly op het Beursplein maar er is geen consensusbeslissing gemaakt in de General Assembly over het bezetten van de Shelltoren.

TwitterFacebookShare

  22 Responses to “General Assembly op Beursplein: persbericht over Occupy Shell”

Comments (22)
 1. ach Amsterdam wat is er van je geworden…

  Occupy Oakland, in solidarity with the Occupy movement and with the local community, has established the principle of claiming for open use the open space that has been kept from us. We are committed to helping this practice continue and grow. Here in Oakland, thousands of buildings owned by city, banks, and corporations stand idle and abandoned. At the same time social services such as child and healthcare, education, libraries and community spaces are being defunded and eliminated.

  Occupy Oakland supports the efforts of people in all Oakland neighborhoods to reclaim abandoned properties for use to meet their own immediate needs. Such spaces are already being occupied and squatted unofficially by the dispossessed, the marginalized, by many of the very people who have joined together here in Oscar Grant Plaza to make this a powerful and diverse movement.

  We commit to providing political and material support to neighborhood reclamations, and supporting them in the face of eviction threats or police harassment. In solidarity with the global occupation movement, we encourage the transformation of abandoned spaces into resource centers toward meeting urgent community needs that the current economic system cannot and will not provide.

 2. het raam is rood rood staat voor bloed en dat is ook waar de piramide in zwemt als het ware verder is bloed symolisch het staat voor zowel mensen bloed als het bloed van de aarde.
  Het staat MI dus hoe de top de bronnen naar zich toe trekt en de oneerlijke verdeleing ervan.

 3. Idereen dit glas in lood raam al gezien wat op de 2e verdieping in de hal schijnt!
  http://antiorde.nl/fotos/occupyshell8.jpg
  Dit aleen is al een reden om het shell gebouw te bezetten.
  Zoek de symoliek maar eens op.

 4. kreeg een beetje buikpijn toen ik hoorde over de kraakactie – kan wel zijn dat we er niet over mogen oordelen, maar het zal de occupy beweging geen goed doen bij de algemene publieke opinie en die hebben we juist hard nodig. Occupy leek nu eindelijk eens anders – nu wordt het weer in de actie/kraakhoek gegooid. Zo verlies je de mensen die juist eens een andere benadering wilden voor veranderingen die nodig zijn. Jammer.

  • Een groot deel van de infrastructuur (waaronder de keuken, EHBA en deel bouwmaterialen) van Occupy op het Beursplein komt vanuit de actie/kraakhoek, oftewel ‘buitenparlementair links’. De manier van beslissingen nemen (consensus) en daarbijhorende hangebaren komen uit die hoek, een deel van de kampeerders en anderen die er vanaf dag 1 actief bij betrokken zijn geweest komen uit die hoek. Er is enorm veel bijgedragen door mensen die ervaring hebben met klimaatkampen en andere actiekampen. In veel andere steden is dit ook het geval. Ik krijg er een beetje buikpijn van als mensen die zo veel hebben bijgedragen aan Occupy door andere occupiers worden weggezet als ‘slecht voor ons imago’. Jammer.

 5. Consensus beslissing van de General Assembly op het Beursplein.

  Er zijn geen woordvoerders voor Occupy Amsterdam, iedereen is vrij om onder eigen naam naar buiten te treden. Beslissingen in naam van Occupy Amsterdam worden gemaakt door de General Assembly op het Beursplein, dagelijks om 18:30, deze bijeenkomst is open voor iedereen. Iedereen is vrij om een Occupy Demonstratie te beginnen en een eigen General Assembly bijeen te roepen.
  Occupy Shell is bekendgemaakt bij de General Assembly op het Beursplein maar er is geen consensusbeslissing gemaakt in de General Assembly over het bezetten van de Shelltoren.

 6. de Shelltoren is niet bezet. Het naastgelegen Shellgebouw is bezet.

  Verder kunnen de bezetters op het Beursplein niet de naam ‘Occupy Amsterdam’ opeisen. Iedereen die ergens in Amsterdam een plek bezetten kunnen dit doen onder de naam Occupy Amsterdam. Er zit gelukkig geen copyright op de naam. De bezetting van het Shellgebouw is ook Occupy Amsterdam

 7. Ik ben al een week grieperig ben zaterdag naar BP gekomen wou daar een agenda samen stellen maar er was helemaal niemand van de Actie groep dus wij hebben gebelt naar deze mensen maar er wordt gewoon niet opgenomen of gereageert op smsjes, maar ondertussen is er nu wel een actie op poten gezet en alleen op FB hebben zich al bijna 200 mensen voor de Protestmars aangemeld plus dat de FNV gebelt is en nog meer groeperingen weten hiervan dus het zou wel eens heel groot kunnen worden maar als er niks op de officiele website over deze actie staat nemen mensen het misschien niet eens meer serieus! We zijn al vanaf donderdag hier mee bezig maar het lijkt wel alsof ze op BP helemaal geen zin in actie hebben maar meer in kamperen.
  Misschien komt het boos over maar er zijn heel wat mensen die hier 24/7 mee bezig zijn en het lijkt wel alsof het niet gewaardeert wordt!

 8. Indeed, Occupy doesn’t need to be limited to an outside area, camping is the “means to a beginning”;-) not a target in itself, and of course no one has the patent… In Madrid they occupied a hotel and offered a place to some very vulnerable victims of foreclosures.
  I don’t know if I personally agree with this action or not (don’t know enough about it) but I would make a huge difference between this and what happened with MPlein> I openly called that one egocentric, because it went around some very specific idiosyncratic individuals who rushed to put their names on the press as representatives of an Occupy, and call meetings with the major ;-) ) But here, I’m just seeing an action, agree with it or not.
  Ps. …are you sure you want to spread a video with your faces uncovered? :-o

 9. Hopelijk wordt de kraak van het shellgebouw/overhoeks een succes! Komt allen zou ik zeggen, en maak er geen al te grote bende van… Volgens mij moeten jullie van de burgemeester en koning winter straks toch van het Beursplein af. Ga er maar vanuit dat het beursplein onhoudbaar zal blijken(!).
  Van de overhoekstoren kun je wat maken; al was het maar het beste billboard van de stad.
  B

 10. Mjon: “ten onrechte de naam ‘OCCUPY’ misbruiken, voor hun eigen egocentrische doeleinde.”

  Cerny: “Niks occupy,dit is gewoon een kraakactie!”

  Waarom zo snel afkeuren? Ik dacht dat occupy vrij stond voor iedereen om te gebruiken. Of propageren jullie opeens ‘the real occupy’ te zijn?

  Supergoed dat mensen verschillende acties en methodes gebruiken om hun punt te maken. Diversiteit versterkt alleen maar occupy. In Oakland hebben ze banken bestormd en bezet; dat juich ik ook toe, al denk ik niet dat dat in Amsterdam zal (moeten) gebeuren.

  Wees voorzichtig met je mede-actievoerders te snel af te vallen; voor je het weet sta je weer in je eentje… Wat natuurlijk niet in de weg moet staan van kritisch naar elkaar kijken. Maar anderen direct vooroordelen om wat zij doen is volgens mij een vorm van kortzichtigheid die we juist proberen te bestrijden.

  • echt Er zijn geen woordvoerders voor Occupy Amsterdam, iedereen is vrij om onder eigen naam naar buiten te treden. Beslissingen in naam van Occupy Amsterdam worden gemaakt door de General Assembly op het Beursplein, dagelijks om 18:30, deze bijeenkomst is open voor iedereen. Iedereen is vrij om een Occupy Demonstratie te beginnen en een eigen General Assembly bijeen te roepen.
   Occupy Shell is bekendgemaakt bij de General Assembly op het Beursplein maar er is geen consensusbeslissing gemaakt in de General Assembly over het bezetten van de Shelltoren.

 11. Niks occupy,dit is gewoon een kraakactie! Occupy doe je op straat en met een ander doel.
  Wens de krakers suc6 met hun actie.

  • Er zijn geen woordvoerders voor Occupy Amsterdam, iedereen is vrij om onder eigen naam naar buiten te treden. Beslissingen in naam van Occupy Amsterdam worden gemaakt door de General Assembly op het Beursplein, dagelijks om 18:30, deze bijeenkomst is open voor iedereen. Iedereen is vrij om een Occupy Demonstratie te beginnen en een eigen General Assembly bijeen te roepen.
   Occupy Shell is bekendgemaakt bij de General Assembly op het Beursplein maar er is geen consensusbeslissing gemaakt in de General Assembly over het bezetten van de Shelltoren.

   • Ik denk inderdaad dat er veel zijn die het bezetten van gebouwen en het je richten naar een bedrijf, en dat dan onder “bezettende ” kraak brengen, provocerend vinden. Dat geeft een verkorte levensduur aan het geheel en trekt de verkeerden aan. Bewust worden, in tenten slapen ondanks de kou, vredelievend actie voeren. Dat roept goede gevoelens op en spreekt meer mensen aan. Denk ik. Jammer van deze actie.
    Beursplein hou de goede koers, Occupy Shell… jammer. Slecht doordacht.

 12. De hond op dit filmpje is nog het leukste!

  Verder is het een droevige vertoning van een paar mensen die op eigen houtje handelen en ten onrechte de naam ‘OCCUPY’ misbruiken, voor hun eigen egocentrische doeleinde.

  Kunnen we svp vandaag nog de werkgroepjes ‘imago bewaking’ en ‘productiviteit’ oprichten? ;-)

 13. movie occupy Shell

 14. is er nog wat besproken over aankomend weekend en wanneer zijn ze van plan de agenda voor het weekend 11-11 t/m 13-11 op de site te gooien?

 Leave a Reply

(verplicht)

(verplicht)


eight × 8 =

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>