Oct 242011
 

Iets meer dan een week geleden is het in bezet. Daarvoor was het slechts een klein, kaal plein waar financiële handelaren buiten hun sigaret gingen roken en de toeristen langskwamen voor een kop koffie. In een korte tijd is het veranderd in een klein dorp die elke dag groeit en zichzelf blijft heruitvinden. Er staan ondertussen meer dan 120 tenten op het plein waaronder een ​​grote tent voor debatten, een media tent, EHBA tent, keuken om al de hongerige monden te voeden, een informatiepunt en toiletten.

We nodigen iedereen uit om tot 10u ‘s avonds langs te komen voor een vriendelijk ontvangst en als die beschikbaar is: koffie of thee.
Dat kan u met het koude weer vast goed gebruiken! Kom langs en met verschillende mensen in gesprek, achterhaal zelf uit eerste bron waarom en met welke intenties ze daar zijn. Misschien zal u dan zien dat hun ideeën vaak niet zo ver van de uwe liggen.

Dit is niet zomaar een bezetting zonder doel, zoals de mainstream media het graag wil neerzetten. Elke avond, om 18.30u wordt er een gehouden waarin getracht wordt alle punten die de aanwezigen naar voor brengen te bespreken en iedereen de tijd te geven om zijn mening of argumenten naar voor te brengen. Iedereen kan een punt voordragen en op een punt van iemand anders reageren . Door voor  consensus als beslissingsvorm te kiezen zijn de beslissingen misschien iets langzamer maar wel door bijna iedereen gedragen ipv door een meerderheid of minderheid. Een wereld van verschil met de huidige politiek of het bedrijfsleven.

Naast het General Assembly richten verschillende zelf-georganiseerde werkgroepen zich op het mogelijk maken van deze beweging. Deze wekgroepen gaan van Faciliteiten, Levensvoorzieningen, Logistiek tot Peacekeeping, Financiele systemen, Visie, enz…
We begrijpen dat niet iedereen in staat is op het Beursplein te kamperen, maar u kan de beweging bijvoorbeeld elke zaterdag steunen met uw aanwezigheid op het Beursplein.

Ook in de rest van Nederland kan u steun betuigen of stem laten horen. Net als het tentenkamp op Beursplein groeit de beweging in heel Nederland.  Er zijn nu bezettingen en kampen in Maastricht, Utrecht, Den Haag, Rotterdam, Groningen, …
Wereldwijd zijn op dit moment meer dan duizend steden over de hele wereld bezet. Deze groepen van individuen proberen de lokale, nationale en internationale onrechtvaardigheden aan te kaarten -waarbij de financiële markten het vertrekpunt is die ons bindt- en mee te werken aan alternatieven en oplossingen.

Wilt u hier deel van uitmaken, kom dan vooral op zaterdag bij ons langs op het Beursplein in Amsterdam
of ga naar een bezetting in uw buurt en sluit je aan, denk mee, laat je horen, vertel het verder, …

TwitterFacebookShare

  4 Responses to “Occupy … blijft groeien. Groei mee!”

Comments (1) Pingbacks (3)
  1. Ik en mijn zoon willen ons graag aansluiten in deze aktie
    Wij zijn Amsterdammers maar wij wonen er helaas niet meer dus om naar demonstratie’s e.d. te komen is voor ons niet mogelijk.
    Echter ben ik zeer blij dat er ook bij ons in de buurt een org. is. en daar zullen zij ons zeer zeker bij voegen.

 Leave a Reply

(verplicht)

(verplicht)


6 × = forty two

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>